De organisatie zet nog even de puntjes op de i voor de Vestingswim.
De organisatie zet nog even de puntjes op de i voor de Vestingswim. Foto: Bastiaan Miché

Zwem- en Poloclub De Otters Het Gooi vieren lustrum met Vestingswim

De Otters Het Gooi viert de komende tijd het 60-jarig bestaan. Op de rol staan onder andere de Vestingswim, een lustrumborrel en de clubkampioenschappen.

NAARDEN/BUSSUM De leden en oud-leden van De Otters Het Gooi hebben zin in komende zaterdag 2 september. Dan wordt er namelijk samen gezwommen in de Vestinggracht. Vertrekpunt is het Vestingmuseum. Clubleden Lesley Voorn en Peter Weertman namen dinsdag nog even de laatste stand van zaken door.

"We gaan om 13.00 uur beginnen. Het startschot wordt gegeven door Olympisch, Wereld- en Europees kampioen openwaterzwemmen Ferry Weertman. Hij komt bij de Otters vandaan en draagt de cub een warm hart toe. Hij zwemt ook nog weleens mee in Bussum. Deze zaterdag komt hij uit Curaçao en zondag zwem ik samen met hem en zijn broer de Cityswim voor ALS in Amsterdam. Of Ferry zelf in het water zal springen is nog even afwachten. Hoewel ik denk dat zijn vrienden hem wel graag in het water zien", lacht Peter Weertman, de vader van Ferry.
Peter Weertman vertelt dat de club zeer vitaal is. "We hebben 450 leden en 111 vrijwilligers. We richten ons met name op het diplomazwemmen op de zondagochtend. Echt een heel groot aantal kinderen heeft bij ons het zwemdiploma gehaald. We geven les in A, B, en C, zwemvaardigheid en natuurlijk de specialisaties zoals reddingzwemmen en schoonspringen. We hebben de zwemtrainingen voor wedstrijdzwemmers, de waterpoloteams, de mastersgroep én onze vrijwilligers zwemmen met gehandicapten. Het is dus een breed spectrum, maar ook populair. Inmiddels hebben we zelfs wachtlijsten voor verschillende onderdelen."

Vanaf nu zal iedere maand met een leuke activiteit worden stilgestaan bij het jubileum. Een marathonswim in het zwembad rond oktober, de pink olympics voor de waterpoloërs, een open dag in november en dan de clubkampioenschappen. "Dat is een mooi moment voor iedereen om naartoe te leven en de strijd met elkaar aan te gaan. Komende zaterdag in de grachten is er minder sprake van een wedstrijd. Het is een prestatietocht van 250, 500 en 1000 meter. Speciaal voor leden van onze club, zodat we zeker weten dat de deelnemers goed kunnen zwemmen. De reddingsbrigade is ook aanwezig om de veiligheid in het water te garanderen. Eerst hadden we het idee de Vestingswim voor iedereen toegankelijk te maken, maar dat bleek een stuk minder eenvoudig om te regelen. Je hebt dan vergunningen nodig en meer beveiliging. Wellicht dat zoiets volgend jaar wel mogelijk is. In ieder geval is de wedstrijd ook goed te volgen vanaf de wallen bij het Vestingmuseum. De start is om 13.00 uur en iedereen is welkom om te komen kijken." Zwemmers van de Otters kunnen zich nog opgeven via lustrum@deottershetgooi.nl. Na afloop is er een lustrumborrel.