Etienne en Najjar van de Broedplaats Gooise Meren waar het Wereldmuziekfestival wordt gehouden.
Etienne en Najjar van de Broedplaats Gooise Meren waar het Wereldmuziekfestival wordt gehouden. Foto: Yvette de Vries

Wereldmuziekfestival: 'Anders dan anders'

BUSSUM Deze zaterdag dan is het zover; het voormalige schoolplein van de Michiel de Ruyterschool vormt dan het toneel voor het Wereldmuziekfestival het Gooi. Met muziek en hapjes en drankjes vanuit alle windtstreken. Volgens organisator Igor Rooselaar wordt het 'Anders dan anders'.

door Jessica de Jong

De middag gaat om 17.00 uur van start. "Iedereen kan dan proeven van Syrische of Indonesische hapjes voor een klein prijsje. En er zijn workshops waar iedereen aan mee kan doen. De optredens zijn van 18.00 tot 21.00 uur."

Wereldmuziek

"Zoals de afgelopen weken al in deze krant te lezen was, gaat het om echte wereldmuziek. Alle artiesten zullen hun passie voor muziek delen. Een buikdansers, een blueszanger, een Arabische luitspeler, een zangeres van Franse chansons, maar ook het koor Noot voor Noot en nog veel meer. Vanaf 21.00 tot 23.00 uur gaan de voetjes van de vloer met DJ Sandstorm."

Organisatie

"Ook wij van de organisatie hebben een hele internationale achtergrond; iemand uit Tsjechië, België, Oekraïne en Marokko. Een bont allegaartje bij elkaar. Wij hopen dat er ongeveer 200 mensen komen. De eerste 50 geef ik een gratis wereldmuziek-cd," lacht hij.
"We hebben er hard aan gewerkt om een mooi en gevarieerd programma neer te zetten. We hebben er nog een flamenco-artiest bij geregeld en de burgemeester verzorgt de opening. We hopen dat hij ook nog een muzikale bijdrage wil leveren."

Het Wereldmuziekfestival is zaterdag aan de Piet Heinlaan 24 in Bussum. Kaartjes aan de deur kosten tussen 19.00 en 21.00 uur 5 euro. Wie later komt betaalt 7 euro, inclusief welkomstdrankje. Meer informatie en het laatste nieuws op facebook.com/wereldmuziekfestival.