DJ Sandstorm.
DJ Sandstorm. Foto: Laura de Roeck

DJ Sandstorm

GOOISE MEREN Sander Verhaar is al ruim twintig jaar dj. Hij is overal op de radio te horen en staat in de line-up van het North Sea Jazz Festival. DJ Sandstrom is een van de artiesten die optreedt op het Wereldmuziekfestival 't Gooi op zaterdag 2 september in Bussum.

Wat kunnen we van jouw optreden verwachten?
"Ik ben een allround-dj. Ik houd van funky en dansbare muziek. De laatste tien jaar houd ik mij ook bezig met dansbare niet-Westerse muziek. Ik maak ook mijn eigen mash-ups: ik mix dan twee of meer platen door elkaar heen. Een puzzel van stijlen, bijvoorbeeld dansmuziek met Arabische invloeden. Vorig jaar stond ik ook op het festival, toen draaide ik voor een gezellige groep dansende mensen. Ook kreeg ik veel Arabische verzoeknummers."

Waarom speel je op dit festival?
"Of ik nu voor tien of voor 100.000 man draai: als het maar gezellig is. Vorig jaar was het zeker gezellig, hopelijk dit keer weer."

Hoe kom jij zo muzikaal?
"Ik begon in de jaren '90 als dj en kocht mijn eerste apparatuur. Ik draaide toen nog in een jongerencentrum in Zeeland. Inmiddels heb ik al veel gedaan. Het begon in 1998 toen ik de voorronde van de Grote Prijs van Nederland won. Ik heb veel gedaan als remixer en heb jaren mixen gemaakt voor de radio. De jaarmix van 3FM, maar ook voor programma's van Giel Beelen en Rob Stenders. De laatste paar jaar heb ik Radio2 gedaan en dan vooral de vrijdagavondmixen. Maar tegenwoordig ben ik te horen op Sky Radio. Ik doe voor die zender ook de maandelijkse runninghits. Ik kan van de muziek leven." De locatie van het Wereldmuziekfestival is het plein van de voormalige Michiel de Ruyter op de Piet Heinlaan. Kaartjes kosten tussen 17.00 en 19.00 uur 5 euro. Wie later komt, betaalt 7 euro. Inclusief welkomstdrankje. Meer informatie op facebook.com/wereldmuziekfestival.