De maatregelen moeten de situatie op de veelbesproken kruising duidelijker maken.
De maatregelen moeten de situatie op de veelbesproken kruising duidelijker maken. Foto: Bob Awick

Weer werk aan oversteek Brinklaan

BUSSUM De gemeente laat weten dat er maandag 28 augustus de hele dag gewerkt wordt aan de veelbesproken oversteek van de Nassaulaan naar de Havenstraat over de Brinklaan.

Er wordt gewerkt aan de bestrating om de oversteek een stuk beter zichtbaar te maken voor automobilisten.

Gele stenen

De markering aan de randen van de straat wordt met gele stenen driemaal dikker gemaakt dan nu het geval is en dat moet de kruising meer herkenbaar en veiliger maken.

Veelbesproken

De veelbesproken oversteek kreeg afgelopen voorjaar een complete metamorfose en werd veranderd naar 'shared space'. Dat model wordt steeds vaker toegepast en betekent dat er helemaal geen borden en drempels komen en er ook geen andere maatregelen worden genomen. Het verkeer zou dan vanzelf alerter reageren en afremmen. Na de aanpassingen regent het echter klachten. Veel weggebruikers vinden de weg onveiliger geworden. De aanpassingen van nu moeten ervoor zorgen dat de veiligheid weer verbeterd wordt.

Niet afgesloten voor verkeer

De kruising wordt niet afgesloten voor het verkeer. Buslijn 109 wordt wel omgeleid via de Landstraat. De bushaltes aan het Wilhelminaplantsoen en de Nieuwe Brink komen die dag te vervallen.