Petra Lugtenberg.
Petra Lugtenberg. Foto: Astrid Design

Singer en songwriter Petra Lugtenburg

GOOISE MEREN Petra Lugtenburg komt uit Huizen en is singer / songwriter. Ze is al sinds de jaren '80 bezig met muziek en zingen. Petra is een van de artiesten die zal optreden op het Wereldmuziekfestival 't Gooi op 2 september in Bussum.

Wat kunnen we van jouw optreden verwachten?
"Het wordt een levendig en inspirerend optreden. Ik mix heel graag verschillende invloeden, gebaseerd op de jazz-muziek. Maar ik houd van een smeltkroes van stijlen. Ik neem naar het optreden mijn keyboard mee en daar zing ik mee. Maar ik neem ook een cajon mee. Dat is een kleine drum die wordt gebruikt bij flamengo-muziek. Ik zet de cajon op de grond en ik sla er met mijn handen op. Het lied 'free minds' speel ik daarop. Het gaat over vrijheid voor alle culturen. Ook flamengo-gitaris Piet van Steenis neem ik mee. Samen spelen we een Spaans getint nummer."

Hoe kom jij zo muzikaal?
"Ik heb al ontzettend veel gedaan in de muziek. Ik heb een album gemaakt met triphop muziek, maar ook met folk. Ik mix invloeden. De laatste tijd leef ik ook van de muziek. Ik werk als zangcoach. Af en toe heb ik ook optredens."

Waarom speel jij op dit festival?
"Ik heb wel eens eerder op festivals gestaan, bijvoorbeeld een spiritueel festival. Toen ik hoorde dat dit festival in de buurt werd gehouden, was ik direct enthousiast. Meestal vind je dit alleen in Amsterdam. Ik heb er heel veel zin in. Ik moet alleen nog een beetje nadenken over de aankleding bij het optreden."
De tweede editie van het Wereldmuziekfestival 't Gooi vindt plaats op 2 september. De locatie van het feest is het plein van de voormalige Michiel de Ruyter op de Piet Heinlaan in Bussum. Kaartjes kosten 5 euro tussen 17.00 en 19.00 uur. Wie later komt betaalt 7 euro. Inclusief welkomstdrankje.
Meer info: facebook.com/wereldmuziekfestival