De kinderen hadden een topdag.
De kinderen hadden een topdag. Foto: Het Vergeten Kind

Kinderen uit opvanglocaties dagje uit in Oud Valkeveen

NAARDEN "Wat is het hier gaaf. Ik mag bijna overal in, want ik ben nu niet te klein voor alle stoere attracties." Dat zei de 6-jarige Aliescha afgelopen week in Speelpark Oud Valkeveen. Zij was één van de 300 kinderen uit verschillende opvanglocaties in Nederland die het dagje uit mochten meemaken.

De voor deze kinderen onvergetelijke dag was een initiatief van de stichting Het Vergeten Kind, zodat deze kinderen ook even kind kunnen zijn. Voor deze kinderen is het namelijk niet vanzelfsprekend om op vakantie te gaan in de zomervakantie. Stichting Het Vergeten Kind organiseert tijdens de Zomertour voor ruim 3000 kinderen een heerlijk dagje uit, Oud Valkeveen is de zesde in de reeks van de tien attractie- en dierenparken die hun deuren tijdens de Zomertour belangeloos openen.

Ruim 55.000 kinderen kunnen door problemen in hun gezin niet meer thuis wonen en komen daarom in opvanglocaties terecht. Door teruglopende subsidies is er steeds minder budget voor opvanglocaties, wat inhoudt dat de kinderen de opvang weinig verlaten. Dagjes uit of een vakantie zit er voor de meesten niet in. Zij moeten zich vermaken met minimale speelvoorzieningen en hebben vaak weinig mogelijkheden om buiten te spelen.

"In samenwerking met onder meer Speelpark Oud Valkenveen, onze vrijwilligers en onze ambassadeurs, gaan we deze zomer met circa 3000 kinderen op pad", aldus directeur Joep Verboeket van Het Vergeten Kind. "Een dagje naar buiten en plezier maken, om voor héél even alle zorgen te vergeten. Wij zijn ontzettend dankbaar dat Speelpark Oud Valkenveen en de andere meewerkende parken onze Zomertour 2017 mogelijk maken om de kinderen een onvergetelijke ervaring te geven."