In een woning aan de Sparren werd de man vorige week opgepakt.
In een woning aan de Sparren werd de man vorige week opgepakt. Foto: Bob Awick

Opgepakte man De Sparren alweer vrij, vrouw nog zoek

De man die vorige week werd opgepakt in een woning aan De Sparren is weer vrijgelaten. De politie is druk doende met een onderzoek.

BUSSUM Steekwapens, ploertendoder en een handboog. Dat was de opbrengst van een aanhouding in een woning aan De Sparren vorige week woensdag. In eerste instantie dacht de politie dat er ook een vuurwapen in de ruimte aanwezig was. Dat bleek niet het geval.

De man die bij de wapenvondst werd aangehouden, mocht twee dagen later weer naar huis. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt, meldt een politiewoordvoerder. De vrouw, die samen met de man was betrokken bij een conflict eerder op de dag en op een 51-jarige Bussumer zou zijn ingereden loopt nog altijd vrij rond.

De kwestie begon vorige week woensdag rond 14.30 uur. Na een conflict bij een tankstation aan de Brinklaan tussen de man en vrouw enerzijds en de 51-jarige Bussumer anderzijds zou de vrouw op de Bussumer zijn ingereden. Het slachtoffer had voordat de vrouw op hem inreed al gezien dat de man een woning aan De Sparren in was gegaan.
De Bussumer schakelde na dit incident de politie in. Omdat er een indicatie was dat de bewoner mogelijk een vuurwapen zou hebben, werd de omgeving uit veiligheidsoverwegingen de omgeving afgezet. Na verloop van tijd kwam de man zelf de woning uit en werd hij aangehouden. In de woning was dus geen vuurwapen, maar wel onder andere steekwapens.
De politie is de zaak aan het uitzoeken, aldus de woordvoerder.