Afbeelding
Foto:

The Importance of Java seen from the Air

Een groot, in linnen gebonden, Engelstalig boek uit 1928 met honderden luchtfoto's van plaatsen, plantages, fabrieken en natuur. Naast teksten over land, volk en natuur meer dan 100 beschrijvingen van ondernemingen, verenigingen, havenwerken, spoorwegen, cultures en steden. Elke beschrijving wordt afgewisseld met luchtfoto's.
De foto's werden door de militaire luchtvaartdienst genomen. Dat was toen een nieuwe activiteit.
Tevens foto's van hoogwaardigheidsbekleders. Een index en twintig advertenties. Een uniek boek met veel informatie over activiteiten in het toenmalige Nederlandsch-Oost Indië. Het beeld dat dit boek schetst van Indië is de door Nederlanders/Europeanen gedomineerde samenleving in een land met een overweldigende meerderheid van Indonesiërs, die in het boek met 'natives' aangeduid worden. De journalist H.M. de Vries stelde het boek samen en was de redacteur. Kapitein G.J. Reerink maakte de luchtfoto's. Het gebonden boek met goudkleurige tekstopdruk werd gedrukt bij G. Kolff & Co in Batavia, en telt 332 pagina's met ongeveer 200 foto's. Achterin een uitklapbare toeristische kaart van Java en Madoera van 75 bij 30 cm. Een gaaf boek met lichte plekken op de donkergroene band.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor 75 Euro. Mail of bel Oosterom: oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.