Het restaurant is nu nog dicht. De speeltuin is wel toegankelijk.
Het restaurant is nu nog dicht. De speeltuin is wel toegankelijk. Foto: Yvette de Vries

'We willen van Paviljoen Heidezicht een goede en sterke zaak maken'

Na maanden wachten gloort er licht aan het eind van de tunnel voor Heidezicht. De zaak heeft een nieuwe eigenaar en moet snel weer open.

BUSSUM Paviljoen Heidezicht moet een 'evergreen' gaan worden; een restaurant met een speelplaats. Heidezicht moet hierdoor een pleisterplaats worden waar bezoekers uit Bussum en omstreken graag heen gaan. De kersverse kopers zijn vol vertrouwen dat ze er een succes van kunnen maken. "Dat moet kunnen", menen ze.

De kopers zjn Sem Harten, Mascha Mascini, Edward Eijckelhof en Stef Vaessen. Dit kwartet runt al enkele jaren met succes het 's-Gravelandse café-restaurant Brambergen. Daar hebben ze al goed bewezen dat een restaurant met speelplaats aan de rand van de natuur werkt. Geheel naar dat voorbeeld moet Paviljoen Heidezicht weer tot volle wasdom komen.

Lang gezocht

Dat Paviljoen Heidezicht op het pad van het Brambergen-kwartet kwam mag geen wonder heten. "We zochten al langer naar een plek om een tweede zaak te kunnen openen", vertelt Sem Harten namens de rest. "Op de dag dat Paviljoen Heidezicht het faillissement aanvroeg, kregen we heel veel sms'jes van bekenden. Allemaal wezen ze ons erop. Ze meenden dat het echt een kans voor ons was. En dat vonden we zelf ook. We kennen Paviljoen Heidezicht goed omdat we er regelmatig kwamen. Bovendien kennen we de klanten en de doelgroep. Wat ons betreft heeft zowel het gebouw als de omgeving alles in huis om er iets moois van te maken."

De kopers willen Heidezicht 'nog beter maken dan dat het al was' en hebben heel wat voor ogen. "Het moet straks aangenaam, goed en lekker worden. En voor elke portemonnee. Kortom: een plek waar je even tot rust kunt komen en waar de jongere bezoekers lekker kunnen ravotten."

Weinig overlast

'Het pand en de plek hebben alles om er wat van te kunnen maken'

Buurtbewoners gaven eerder aan dat het restaurant en de speelplaats overlast veroorzaken. De kopers menen dat het allemaal wel mee zal vallen. "We kennen het klappen van de zweep. Met Brambergen hebben we ook te maken met een plek midden in de natuur en daar leefde dezelfde vrees bij enkele naaste buurtbewoners. En dat gaat nu ook goed. We moeten alles nog bespreken, maar je kunt je best voorstellen dat we tot een uur of acht 's avonds open zijn. Als het vanaf het najaar eerder donker wordt kunnen we eerder sluiten. We hopen in ieder geval alles te doen samen met de buurt. We beschouwen de buurt als onze eerste gasten. Dat gaat heus wel goed komen."

Verbouwen

Voordat het vernieuwde Paviljoen Heidezicht weer open gaat moet er wel wat gebeuren. "Het gebouw zal van top tot teen verbouwd moeten worden. Dat gaat zeker nog heel veel werk worden voordat we er echt wat van kunnen maken. Want hoe mooi het er van de buitenkant ook uitziet, de binnenkant moet flink aangepakt worden. We hopen vanaf oktober weer open te kunnen, maar het zou zomaar ook later kunnen worden. Van te voren, nog deze maand, gaan we een foodtruck neerzetten zodat we de gasten van de speelplaats toch al een hapje of een drankje kunnen serveren."

De gemeente reageert erg tevreden op de plannen. "We hebben het volste vertrouwen dat deze mensen wat van Paviljoen Heidezicht kunnen maken. Ze hebben ervaring met dergelijke horeca in de natuur en zijn erg gericht op de buurt. Dat speelt voor ons allemaal mee", aldus wethouder Jan Franx, die de afgelopen maanden verantwoordelijk was voor de verkoop.

Paviljoen Heidezicht moet straks weer vele jaren meekunnen, zo menen de kopers. "We hopen echt een zaak neer te zetten voor de toekomst, waar heel veel mensen nog heel veel jaren lekker kunnen vertoeven."