Afbeelding
Foto: Bob Awick

Kevin Leurs

Vakantievrijwilliger in de Zandzee, woont sinds twee jaar in Bussum en is 19 jaar oud

Hoe ben je als vrijwilliger terecht gekomen bij de Zandzee?
"Ik ging online kijken wat voor vakantiewerk er in Bussum was en wat ik leuk vond. Toen kwam mijn moeder met het idee dat ze in de zorg veel vakantievrijwilligers nodig hebben. En zij kan het weten, want ze werkt zelf al jaren in de zorg. Ik ging kijken bij de woonzorginstellingen en kwam zo op de site van Vivium terecht. Op de site werd ik gelijk doorverwezen naar een soort flexbureau en vanaf daar ging het heel snel en kon ik hier gelijk aan de slag."

Wat doe je hier als vakantievrijwilliger?
"Ik ben aangenomen als vakantiekracht van de woonondersteunende dienst en help bij licht huishoudelijk werk zoals ontbijtjes maken, bedden opmaken, afwasjes doen en wandelen met de bewoners. Ook doe ik spelletjes met de bewoners zodat ze in de vakantieperiode ook persoonlijke aandacht krijgen."

Wil je verder in de zorg?
"Nee, dat wil ik niet. Wel hoop ik, als mijn zomerbaantje er na zes weken erop zit, dat ik een paar keer per week als vrijwilliger hier mag werken want ik vind het heel leuk. Wat ik vooral leuk vind is om de ouderen te helpen en een praatje met ze te maken. Ook geeft het mij een goed gevoel om mensen te helpen die dat zelf niet meer zo goed kunnen."

Wat doe je eigenlijk in het dagelijkse leven?
"Ik zit op op een middelbare school in Hilversum. Volgend jaar doe ik eindexamen. In mijn vrije tijd doe ik ook een beetje aan fitness en met vrienden doe ik leuke dingen."

Wat wil je later worden?
"Ik wil graag een pilotenopleiding doen in Amerika en hoop ook echt dat deze toekomstdroom uitkomt."