Genieten van samen eten en drinken.
Genieten van samen eten en drinken. Foto: Bob Awick

Al dertig jaar samen spelen bij De Stampertjes

BUSSUM Peuterspeelzaal de Stampertjes heeft vorige week het schooljaar op een bijzondere manier afgesloten. De peuterspeelzaal bestaat namelijk dertig jaar en dus werd van alles uit de kast gehaald, of beter gezegd getrokken, om er een gezellige ochtend van te maken.

Het speelgoed ging aan de kant en de peutertjes mochten zich eerst even uitleven met materialen zoals kartonnen dozen en rollen wc-papier. Daarna kwamen alle ouders, verzorgers, oppassen, opa's en oma's naar de speelzaal. Alles was feestelijk ingericht en er stonden verschillende hapjes klaar voor een heerlijke high tea.

De Stampertjes is een kleinschalige opvang in wijkcentrum Achter de Linde. Omdat er een groot tekort is aan plekken voor peuters met een VVE-indicatie (ontwikkelingsachterstand vaak op het gebied van taal), zijn ze benaderd door de gemeente met de vraag of er plekken vrij zijn. Dat wordt nu bekeken. Hoe dan ook, de kinderen met een indicatie zullen dezelfde hoeveelheid aandacht krijgen als de kinderen die nu al op de peuterspeelzaal zitten.