Afbeelding

Michiel Craandijk

Café eigenaar, Bussumer, 31 jaar

Je bent eigenaar van de Koperen Kraan en Beachbar in het Naarderbos, wat zijn populaire drankjes?
"Bij de Beachbar bier en Corona en bij de Koperen Kraan de wodka-mixen."

Wat drink je zelf het liefst?
"Een Weizenbier."

Wat is leuk aan wonen in Bussum?
"Het is een leuke gemeente voor jonge gezinnen. De ligging onder de rook van Amsterdam, maar ook een beschermde omgeving om op te groeien voor kinderen. De centrale ligging ten opzichte van de natuur en dat je ook de drukte kunt opzoeken als je dat wilt."

Nog tijd voor hobby's?
"Eigenlijk niet, maar ik ben begonnen met sloeproeien, wel echt in de opstart want ik heb het pas één keer gedaan. We zoeken nog mensen om een team te vormen."

Wat zou je doen met 1 miljoen?
"Mijn schulden afbetalen en dan blijft er nog heel veel over. Ik zou dan lekker op vakantie gaan en een nieuw concept in de horeca neerzetten. Ik heb plannen voor een wijnlokaal in Bussum."

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"Ik heb weinig tijd om te lezen, maar op vakantie lees ik graag bladen als de Quote en landleven. Ik vind de Tweede Wereldoorlog interessant en lees daar ook veel boeken over."

Eén dag burgemeester. Wat zou je doen?
"De gemeente toegankelijker maken. Je kunt bijna niemand meer rechtstreeks bereiken. We zijn te groot geworden en het is lastiger om iets af te spreken. En ik zou het gemeentehuis slopen en verplaatsen naar het voormalige klooster Mariënburg en de gracht bij het huidige gemeentehuis doortrekken."

Tot slot, wat is je levensmotto?
"Schouders eronder zetten en doorwerken."