Derde plaats op het 'fanfare-WK'.
Derde plaats op het 'fanfare-WK'. Foto: Korpsmuziek.nl

Brons voor ViJoS

BUSSUM Drum- en showband ViJoS heeft afgelopen weekend, voor het eerst sinds twaalf jaar, weer meegedaan aan het Wereld Muziek Concours. En met succes. Ze gingen naar huis met een bronzen medaille.

De Bussumse Showband kreeg niet alleen een medaille, maar ook de toeschouwers op de banken met hun show 'Generations', waarmee ze de grote generatieverschillen tussen de bandleden benadrukten. "We zijn er trots op dat al die verschillende generaties samen zo succesvol zijn en dat we op deze manier de charme van het verenigingsleven kunnen omlijsten. De drum- en showband van ViJoS bestaat uit leden tussen de vijftien en zestig jaar en dat houdt in dat er veel generatieverschillen binnen de band zijn, ook op muzikaal gebied. Er is daarom gekozen voor een show waarin muzikaal gezien voor ieder wat wils zit", aldus ViJos. "En de strijdlust werd niet alleen benadrukt tijdens de show, want ook toen de band het veld van het Roda JC-stadion afkwam, heerste er een collectief gevoel van trots en blijdschap."
De bronzen plak zorgde voor veel trots bij de showband. "We hebben de afgelopen maanden ook er erg hard gewerkt aan de show en dan is dit resultaat geweldig. En nu gaan we ons voorbereiden op ons zestig jarig jubileum dat we vanaf september een seizoen lang gaan vieren." Het internationale muziekfestival bestaat onder meer uit concert-, mars-, marsparade- en showwedstrijden.