Saamhorigheid en veel plezier.
Saamhorigheid en veel plezier. Foto: HC Gooische

Stick Together weer groot succes

BUSSUM Ruim 80 jongeren met een verstandelijke beperking uit de regio Gooi en Vecht beleefden afgelopen zaterdag, samen met hun buddy's, een van de mooiste dagen van het jaar. Ze deden mee aan de 16e editie van Stick Together bij de Gooise Hockeyclub.

Het was weer een waar feestje, vertelt Ellen Hazenberg, een van de vrijwilligers. Ze is al jarenlang betrokken bij dit evenement waarbij jongeren met een verstandelijke beperking door de Bussumse hockeyclub een sportieve spelletjesmiddag krijgen aangeboden. "Voor mijn werk organiseer ik veel evenementen, maar dit is echt wel het mooiste en meest bijzondere. Die blije gezichten als ze samen met hun buddy het veld op lopen, de muziek die er dan klinkt en het gezwaai met de vlaggen: dat is elk jaar weer genieten."

'Het is elk jaar weer genieten, al die blije gezichten'

De deelnemers worden gekoppeld aan een leeftijdsgenootje en dat zorgt vaak voor een bijzondere band. Hazenberg: "Je ziet dat sommige buddy's in het begin wat zenuwachtig en afwachtend zijn, maar vaak is dat snel over. Er wordt veel plezier gemaakt." De lach op de gezichten van de deelnemers is volgens Hazenberg onbetaalbaar. De buddy's melden zich vrijwillig aan en elke deelnemer met een beperking krijgt een persoonlijke buddy toegewezen. Dit jaar waren er ook veel nieuwe, jongere deelnemers. Het evenement leeft dus nog steeds in de regio en daar is de organisatie heel blij mee. Aan het evenement werkt ook altijd de plaatselijke brandweer mee. Die staan er elk jaar met hun wagens en een spel waarbij de deelnemers mogen spuiten met de brandweerspuit.