Platje verkocht zijn eerste kunstwerk.
Platje verkocht zijn eerste kunstwerk.

Kunstmarkt trekt ruim 1000 bezoekers

Meer dan 1000 bezoekers kwamen zondag naar het Julianaplein om de werken van zo'n twintig kunstenaars te bekijken en bewonderen.

BUSSUM Burgemeester Han ter Heegde heeft afgelopen zondag de Eerste Bussumse Kunstmarkt op het Julianaplein geopend. Voor de gelegenheid schilderde hij zelf ook een kunstwerk.

Diverse kunstenaars presenteerden hun schilderijen, tekeningen, beelden, keramiek en fotografie. De kunstmarkt is een initiatief van evenementencoördinator Ellen Hazenberg van Pro Bussum en kunstenaars Ilse Valkenburg en Myrna Jonker met als doel om de koopzondagen aantrekkelijker te maken voor het publiek. "De opkomst was boven verwachting. Na afloop kreeg ik veel positieve reacties, ook van winkeliers die dankzij de kunstmarkt een drukkere zondag hadden dan anders'", aldus Hazenberg. "Het is de bedoeling om de kunstmarkt een paar keer per jaar te organiseren."
De kunstmarkt werd officieel geopend door burgemeester Han ter Heegde. "De burgemeester heeft een oor van Vincent van Gogh geschilderd met de kleuren van het wapenschild van Gooise Meren. Volgend jaar is er een expositie over Van Gogh in de Kapelstraat en dan hangt het schilderij van de burgemeester er ook tussen."
Voor Mitchell Platje was het de eerste keer dat hij op een kunstmarkt stond. "Ik werd gevraagd door Ilse Valkenburg, die mij les heeft gegeven in schilderen. Door op de markt te staan kan ik mijn werk promoten en word ik zelf ook een beetje bekend.'' Mitchell werkt bij Brownies & Downies en daarnaast is hij druk bezig met zijn schilderkunst. "De mensen die bij mij langskwamen waren heel enthousiast over mijn werk en ik heb zelfs mijn eerste schilderij verkocht. Echt geweldig." Ook beeldend kunstenaar Marieke de Jong was enthousiast over de markt. "De bezoekers waren echt geïnteresseerd en gingen een praatje met je aan over de kunstwerken. Het blijft belangrijk om mijn werk bekend te maken en dat ik workshops geef in mijn atelier aan de Vliegdenweg. Ik vond het echt heel leuk om op de markt te staan."

Het meesterwerk van de burgemeester.
De Jong is erg te spreken over de kunstmarkt.