Laden en lossen in een woonwijk is niet ideaal.
Laden en lossen in een woonwijk is niet ideaal.

Oplossing voor overlast Van Walraven

BUSSUM Het moet snel beter gaan met de verkeersdrukte aan de Vaartweg rond groothandel Van Walraven. Dat stelt de gemeente. Er waren veel klachten over dat het verkeer in de straat vast kwam te staan als er een vrachtwagen kwam laden en lossen. De zaak zorgde al meerdere keren voor raadsvragen van onder meer Hart voor BNM.

De verkeersdrukte komt omdat het bedrijf geen laad-en-losplek heeft en de vrachtwagen dus op de weg staat. Er kan dan geen auto meer langs. Het probleem wordt nu opgelost doordat Van Walraven een naastgelegen lege loods betrekt. De vrachtwagens kunnen daardoor op dat terrein terecht om te laden en te lossen.

Als er toch nog een vrachtwagen op de weg staat, mogen omwonenden bellen met Van Walraven om het probleem op te lossen. Dat hebben ze afgesproken met het bedrijf en met de gemeente. Volgens de gemeente reageren de omwonenden erg tevreden dat ze nu ergens met hun klachten terechtkunnen en dat deze dan ook meteen aangepakt worden.

Betrekken loods maar tijdelijk
Het betrekken van de loods door Van Walraven is een tijdelijke oplossing die eigenlijk tegen de regels in gaat. Eigenlijk mogen er geen bedrijven gevestigd meer worden aan de Vaartweg. De gemeente staat het met een ontheffing toch toe.

Op de plek van de loods moeten straks woningen gebouwd worden, maar dat gaat zeker nog vijf jaar duren. Van Walraven zoekt ondertussen, met hulp van de gemeente, naar een ander en beter onderkomen. "We denken actief mee en voeren met regelmaat gesprekken. De ondernemer ziet zelf ook de ernst van het probleem in", aldus wethouder Boland.