Klachten over overlast Vomar-garage

BUSSUM Er wordt de laatste weken veel geklaagd over hangjongeren rond de parkeergarage van de Vomar-supermarkt aan de Landstraat. Buurtbewoners ervaren veel problemen.

De parkeergarage wordt met regelmaat door hangjongeren benut als hangplek. Ze laten veel rommel achter, er worden spullen gesloopt en met regelmaat wildgeplast. Het zorgt al met al voor smerig geheel en veel stank. De problemen spelen al veel langer.
De bewoners hekelen het probleem omdat ze ook hun auto parkeren in de parkeergarage en daar per maand een ongeveer honderd voor betalen. Eerder werd al besloten 's avonds het hek van de parkeergarage op slot te doen om overlast te voorkomen, maar overdag speelt het probleem nog wel steeds.

Buurtbewoners hebben al meerdere keren aandacht gevraagd voor het probleem, maar nog zonder succes. De Vomar heeft afgelopen week een bord geplaatst om te laten weten dat de parkeergarage verboden is voor onbevoegden.

Klachten hangjongeren

De jongerenwerkers hebben alle aandacht voor de klachten over hangjongeren. Ze roepen mensen met overlast op om meteen contact op te nemen. De jongerenwerkers stappen dan op de groepen jongeren af om te praten en de problemen op te lossen. Er lopen vanaf dit jaar meer jongerenwerkers op straat.