Ramin in zijn zaak aan de Brinklaan.
Ramin in zijn zaak aan de Brinklaan. Foto: Jessica de Jong

'Ik doe alle reparaties zelf'

BUSSUM De Smart & Tab Repairwinkel van Ramin Shafie aan de Brinklaan 60 is al twee jaar een begrip in Bussum en omstreken. Ramin onderscheidt zich van zijn concurrenten door zijn eigen vakmanschap.

"Ik doe alle reparaties zelf. En dat scheelt een hoop tijd, want ik hoef het toestel niet op te sturen. De klanten komen met uiteenlopende problemen zoals waterschade, een kapot scherm, een microfoon of een speaker die niet meer werkt. Alles is te maken en ik doe er meestal een half uurtje tot drie kwartier over." Wachten kan prima in de winkel, die erg licht en ruim oogt en waar een zachte bank en koffie voor iedereen klaarstaan.
Ander pluspunt is dat Ramin altijd in de zaak is. Hij kan dus eerst aanhoren wat de klachten zijn en deze vervolgens zelf oplossen. "Ik gebruik hiervoor alleen originele onderdelen."
Ramin is een echte vakman die trots is op zijn werk. De werkplaats is boven de trap. Daar werkt hij met de kleinste schroefjes om de mobieltjes en tablets weer in elkaar te zetten. "Wist je dat veel schade ook te verhalen is op de verzekering? Bijvoorbeeld de reisverzekering als er op reis iets gebeurt met je toestel. En de inboedelverzekering kan de schade dekken als je mobiel of tablet thuis valt. Ik wijs mijn klanten hier altijd op, want veel mensen vergeten hier aan te denken en dat is zonde."
Behalve de reparaties kan iedereen bij de winkel terecht voor abonnementen en accessoires. Ook kan Ramin helpen bij de aankoop van een toestel door deze te bestellen. "Ik heb ze niet in huis vanwege de kans op diefstal. Recent zijn we nog overvallen. Dat is gelukkig goed afgelopen. We zitten hier, tegenover de bibliotheek, nu eenmaal op een centrale plek."