Leraren staken; school uurtje dicht

GOOISE MEREN De scholen zijn dinsdag een uurtje later open gegaan omdat de leerkrachten staken. Met deze zogenoemde prikactie wordt aandacht gevraagd voor de hoge werkdruk, het lage salaris en het oplopende tekort aan docenten. De meeste scholen in Gooise Meren deden mee aan de actie.

De actiedag werd georganiseerd door PO-front, een landelijke samenwerking van organisaties in het basisonderwijs. De actiedag bestond uit een staking van een uur en een manifestatie in Den Haag, waar een petitie werd aangeboden aan het demissionaire kabinet.

Landelijke problemen ook hier

Het blijkt dat men op de basisscholen in Gooise Meren tegen dezelfde problemen aanloopt als landelijk. Het is voor de scholen lastig om iets aan de situatie te veranderen, hoewel ze dat wel proberen. Voorbeelden die worden gegeven zijn: het niet meer dagelijks nakijken van de schriften van de kinderen, het meelopen met de oudervierdaagse niet meer verplicht stellen voor de leerkrachten, minder toetsen afnemen en geen dagelijkse verslagen bijhouden.
Wat met name veel tijd kost zijn de kinderen die voorheen naar het speciaal onderwijs zouden gaan maar nu in de reguliere klas zitten, de hoge administratieve druk en de ouders die met uiteenlopende problematiek bij de leerkrachten aankloppen.

Lees verder op pagina 3.