De hitte hield toch veel mensen uit de stad.
De hitte hield toch veel mensen uit de stad. Foto: Bastiaan Miché

Vestingzondag had last van hitte

NAARDEN Een prachtige dag om een terrasje te pakken. En dat deden de bezoekers van de eerste Vestingzondag van dit jaar dan ook. Het waren er door de hitte wel minder dan verwacht, maar de sfeer was er niet minder om. In augustus is er een herkansing en in september vindt de derde en laatste Vestingzondag plaats. Veel mensen, met name ook inwoners, grepen nog wel hun kans om op de laatste dag het FotoFestival te bezoeken.

Tijdens de Vestingzondagen wordt een aantal straten, waaronder de Marktstraat, afgesloten voor verkeer en mag de lokale horeca haar terrassen wat groter maken.
Of het vorig jaar ingezette concept om de Vestingzondagen te koppelen aan andere activiteiten, zoals nu het FotoFestival, ook dit jaar aanslaat is dus lastig te beoordelen. Maar vorig jaar werkte het goed, laat Saskia Simons van Stadspromotie Naarden weten. Die combinatie zou het plaatje compleet moeten maken en de bezoeker van een evenement iets extra's moeten bieden.

Planning

De volgende Vestingzondag is zes augustus en valt samen met Hoofdstad Aanspanning en tijdens Monumentendag, 10 september, is de laatste in de reeks.