Perron 2 op station Naarden-Bussum weer in gebruik

BUSSUM-NAARDEN Het heeft dik een half jaar geduurd, maar afgelopen week heeft de NS perron 2 van Station Naarden-Bussum weer in gebruik genomen. Dit tot tevredenheid van vele treinreizigers.

door Antoon F. Bruggeling

NS-woordvoerder Hessel Koster gaf in februari aan dat de sluiting van perron 2 een "slordige fout" was van de Nederlandse Spoorwegen. "Wij waren in de veronderstelling dat de werkzaamheden van ProRail rond Station Naarden-Bussum in 2018 zouden starten, niet wetende dat dit is verschoven naar 2019", zei Koster. De nieuwe dienstregeling kon begin dit jaar niet direct weer worden gewijzigd.
Alleen de perrons 1 en 3 werden de afgelopen maanden gebruikt, dit tot grote ergernis van talloze treinreizigers. Het was in de spitsuren dringen geblazen op perron 1, waar de treinen naar Weesp/Amsterdam en Almere/Lelystad vertrokken. Nu de NS-fout is hersteld vertrekken de treinen richting Almere nog steeds vanaf perron 1. De treinen naar Weesp/Amsterdam rijden nu weer als vanouds via spoor 2 en naar Hilversum/Amersfoort/Utrecht vanaf perron 3.

Probleem Julia's

Restaurant Julia's, gevestigd op spoor 2-3, heeft het afgelopen half jaar behoorlijk last gehad van de sluiting van het tweede perron. Reizigers op perron 1 namen niet de moeite over te steken voor een drankje of broodje. Het gevolg was dat de omzet sterk terugliep en dat er acht medewerkers ontslagen zijn. Nu perron 2 weer in gebruik is gaan de zaken weer goed voor Julia's, overigens een dochter van de NS.

Minder sporen

'De NS-fout is hersteld, tot tevredenheid van vele treinreizigers'

In 2019 gaat ProRail werken aan het spoor rond station Naarden-Bussum. Het aantal sporen wordt dan teruggebracht van vijf naar twee. Perron 3 gaat vanaf 2019 dicht en hierdoor wordt het mogelijk aan de zijde van het Spiegel een extra ingang te maken. De bedoeling hiervan is om meer en snellere treinen te laten rijden langs Naarden-Bussum. Het gele spoorwachtershuisje bij de spoorbomen op de Comeniuslaan wordt gesloopt. De gemeente wil het stationsgebied in de nabije toekomst aantrekkelijker maken.