Afbeelding
Foto:

De Larense Sint Janstraditie

De voorlaatste uitgave van niveau over deze processie was in 1952 verschenen, toen De Vrankrijker en Gabriël Smit hun boek over Sint Jan publiceerden.

Voor deze nieuwe, prachtige gebonden uitgave uit 2005 van de Stichting Uitgeverij Noord-Holland onder de titel 'Getuigenis op straat' tekenden Leo Janssen, interviews en Karel Loeff (redactie). Een tiental auteurs, gerenommeerde wetenschappers, schetsen praktisch alle aspecten van deze traditie in verleden en heden en zij slagen er in om het onderwerp voor een breed publiek duidelijke en aantrekkelijk te presenteren. Honderden afbeeldingen, waarvan vele uit privé-collecties, en soms een dubbele pagina beslaand, verduidelijken de teksten. Boeiend worden de triomfale jaren 30 beschreven, de moeilijke situatie in de oorlogsjaren, de conflictueuze periode in de tijd van de vernieuwers en het nieuwe elan daarna.

Los erbij informatie over de exposities in 2005 in het Gemeentehuis Laren en de Rabobank.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor 30 Euro. Mail of bel Oosterom: oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.