De hockeysters uit Bussum hadden het moeilijk.
De hockeysters uit Bussum hadden het moeilijk. Foto: Bob Awick

Hockeysters moeten vol aan de bak

BUSSUM Een valse start voor de hockeysters van Gooische op jacht naar de overgangsklasse. De Bussumers verloren afgelopen weekend het eerste play-offduel tegen Ring Pass Delft (2-3) en zullen volgend weekend nog vol aan de bak moeten om alsnog te kunnen promoveren.

De Bussumse hockeysters leken wakker te moeten worden en keken daarom al snel tegen een achterstand aan. Vooral voor rust werd de ploeg op alle fronten afgetroefd door de Delftse overgangsklasser. De Bussumers waren geen schim meer van het team dat tot enkele weken zo goed presteerde en met goed hockey te sterk was voor alle andere tegenstanders van de eerste klasse. Het was soms om moedeloos van te worden.

Na rust erg sterk

Pas ver na de rust, toen het al 0-3 voor Ring Pass Delft stond, kwam Gooische op stoom. Met oogstrelende aanvallen, veel vechtlust en bovenal twee doelpunten kwam de ploeg knap terug. Het was echter onvoldoende om nog een positief resultaat te boeken.

Vol aan de bak

Daarmee moet Gooische nog vol aan de bak om te promoveren. Het wordt een hele zware klus. Het spel van het laatste half uur tegen Gooische gaf echter wel veel hoop. Als Gooische komende zaterdag, als het weer tegen Ring Pass Delft speelt, net zo goed weet te hockeyen dan maakt het een goede kans. Maar toch: als er zaterdag gewonnen wordt, dan heeft Gooische nog niks. Dan volgt zondag een derde duel, dat dan gewonnen moet worden om te promoveren naar de felbegeerde overgangsklasse.
Net als afgelopen weekend hopen de Bussumse hockeyers komend weekend op veel steun van hun trouwe toeschouwers. Afgelopen weekend stond er een grote groep supporters langs de kant van het veld.