Een zonnetje, goede sfeer en flink wat bezoekers.
Een zonnetje, goede sfeer en flink wat bezoekers. Foto: Bob Awick

Groenteclub Markt: idyllisch sfeertje

BUSSUM Zon, muziek, dans, eten, drinken, mystiek en een beetje magie: de vierde editie van de Groenteclub Markt was een bonte verzameling die, mede door de sfeer, toch prima bij elkaar paste.

De markt van de Groenteclub trok zeker 1.500 bezoekers en ook van buiten de gemeentegrenzen was er belangstelling voor dit jaarlijkse evenement. Zo'n 46 kraampjes stonden verspreid in de tuin van het voormalige klooster Mariƫnburg. Het was een gezellig samenzijn en de tuin van het klooster, centraal in het dorp gelegen, ontpopte zich wederom als een perfecte ontmoetingsplek. Het leverde al met al een idyllisch plaatje op. Als je niet beter wist waande je je ergens in zuidelijker oorden, waarbij de zon en de vrolijke kleuren een flink handje meehielpen.

Veel kramen van leden

Wie wat spiritualiteit en inspiratie wilde tanken kon zijn hart flink ophalen met yoga, een gedicht, massages en allerlei verantwoorde hebbedingen. Liefhebbers van kleinschalig toneel konden genieten van de voorstellingen van Theater Draad. De meeste kraampjes werden bezet door leden van de Groenteclub, aangevuld met initiatieven uit de omgeving die aansluiten bij het gedachtegoed van de Groenteclub: verbinden, duurzaam, biologisch, betaalbaar en vernieuwend.

Goochelen en zweven

De organisatie was ook dik tevreden. "Een prachtige dag waar alles in zat waar we als Groenteclub voor staan. Er hebben zich op de dag zelf nieuwe leden voor de Groenteclub aangemeld en ook per mail komen er nog aanmeldingen", vertelt oprichtster Barbara Bolt.

Mariƫnburg ontpopt zich als een echte ontmoetingsplek

Grote verrassing op de dag zelf was de komst van Quintus de paarse goochelaar. De uit Huizen afkomstige goochelaar is een meester in interactie met het publiek. Hij wist menig bezoeker in totale verbijstering achter te laten.

Aan de kids was ook gedacht. De zweefmolen met vrolijke parapluutjes had net als de biofrietjes en de ijskar een grote aantrekkingskracht op de jongste bezoekers.