Hier zou het filiaal van Albert Heijn moeten komen.
Hier zou het filiaal van Albert Heijn moeten komen. Foto: Jessica de Jong

Gaat Albert Heijn dan toch verhuizen naar Scapino-terrein?

BUSSUM Er wordt nog steeds gesproken over de komst van een supermarkt van Albert Heijn in het Scapino-pand aan de Nieuwe Brink. Dat valt te concluderen aan de hand van het projectenboek van de gemeente.

De AH-supermarkt van de Veerstraat zou moeten vertrekken naar de Nieuwe Brink. Het pand dat daar weer leegkomt zou onderdak kunnen geven aan een andere supermarkt. De filiaalmanager van het Albert Heijnfiliaal wil geen commentaar geven anders dan dat de beslissingen hierover via het hoofdkantoor van Ahold lopen en dat er vanuit het filiaal geen bemoeienis mee is. Het hoofdkantoor van Ahold heeft overigens al wel zijn gezicht laten zien in de gemeente. Een vertegenwoordiger uit Zaandam was als inspreker te horen toen de raad de economische visie behandelde.

Compact centrum

Dorpsmanager Ellen van Vossen ziet het niet als een logische plek voor een supermarkt. "Er wordt gesproken over een compact centrum." De verhuizing van de Albert Heijn naar het Scapino/Nieuwe Brinkterrein botst met dat idee, volgens haar. Van Vossen ziet genoeg andere mogelijkheden, meer in het centrum. "Je moet daar creatief naar kijken." Waarom niet een deel van de Veldweg of het Wilhelminaplantsoen daarin betrekken, oppert ze. Op het Scapino/Nieuwe Brinkterrein zouden wat haar betreft woningen passen. Er wordt al veel langer gesproken over een vertrek van de supermarkt aan de Veerstraat. Dat was vooral enkele jaren geleden het geval toen er werd gesproken over een grote opknapbeurt voor Scapino/Nieuwe Brink. Er moesten appartementen en een grote supermarkt komen, maar het plan werd na veel weerstand van tafel geveegd. Dat er toch nog wordt gesproken over de komst van een supermarkt naar Scapino/Nieuwe Brink is niet geheel onlogisch: Ahold heeft de grond een aantal jaar geleden gekocht.

Streven is 2020

Er wordt momenteel achter de schermen aan de plannen gewerkt. Als de plannen met de Albert Heijn doorgaan, dan zou de supermarkt in 2020 de deuren moeten openen op de Nieuwe Brink.