De Spiegelstraat profileert zich ook als een merk.
De Spiegelstraat profileert zich ook als een merk. Foto: Yvette de Vries

'De Spiegelstraat kan nog leuker worden'

BUSSUM Ze zijn al twee keer in de top tien beland van de leukste winkelstraat van Nederland: de winkeliers van de Spiegelstraat. Over waardering en populariteit hebben ze dus niets te klagen. Toch willen ze hun winkelstraatje nog leuker en aantrekkelijker maken voor het publiek.

De winkeliers van de Spiegelstraat willen met een klantbelevingsmeting nog meer inspelen op de wensen en beleving van hun klanten. Angèle Duijnstee, een van de ondernemers, legt uit waarom. "Als ondernemers kunnen we wel allerlei leuke activiteiten bedenken zoals een zomermarkt, maar het gaat erom wat onze klanten aanspreekt." Natuurlijk moeten ze er ook zelf lol in hebben, maar daar ligt de prioriteit niet volgens Angèle. "We hopen dat klanten met leuke, creatieve ideeën komen, maar ook dat ze aangeven wat we nog kunnen verbeteren."

Met de sfeer in de straat en het diverse aanbod zit het wel goed, volgens de onderneemster. "We worden vaak vergeleken met de negen straatjes in Amsterdam." Een groot compliment, vindt ze. En als de klantbelevingsmeting leuke ideeën oplevert spiegelen andere winkelstraten in het land zich in de toekomst misschien aan de Spiegelstraat.