Uitstel kan planning Emmaschool in gevaar brengen

BUSSUM - Omwonenden die bezwaar hebben gemaakt tegen het bestemmingsplan van de Emmaschool krijgen een maand extra de tijd om te reageren op het aangepaste plan voor de vestiging aan het Lomanplein dat door het college is gepresenteerd.

De Raad van State gaf het college opdracht voor een aangepast plan omdat er niet goed was gekeken naar geluidsoverlast. Daarbij is de bezwaarmakers ook gevraagd om te reageren op het gewijzigde bestemmingsplan.

Daarmee lijkt het einde nog niet in zicht van deze zich al jaren voortslepende kwestie. De bezwaarmakers gebruiken deze extra weken om een eigen tegenonderzoek tegen de vermeende geluidsoverlast te starten. Dat moet voor 16 juni afgerond zijn. Hoe de kwestie dan verder verloopt is nog onduidelijk. De Raad van State heeft laten weten dat nog niet is besloten hoe de zaak verder wordt behandeld. Er zijn concreet twee opties: uitspraak doen op basis van alle informatie of eerst nog een zitting houden en dan pas uitspraak doen.

Planning in gevaar
De fractie van de CDA maakt zich door dit uitstel zorgen over de planning voor de verbouwingsplannen. De locatie aan het Lomanplein moet bij aanvang van het schooljaar 2018/2019 klaar zijn. Vooralsnog ziet het college daarvoor geen reden, tenminste als het bij de maand uitstel blijft. Als de Raad van State maanden de tijd neemt om een uitspraak te doen kan dat wel gevolgen hebben voor de planning, zo laat het college weten.

Roep om snelheid
De gemeente heeft in ieder geval per brief bij de Raad van State aangedrongen om de zaak niet lang te laten liggen en zo snel mogelijk na 16 juni een en ander voort te zetten. Ook de Emmaschool heeft eenzelfde verzoek richting Den Haag doen uitgaan.

Emmaschool en gemeente dringen aan op snelle behandeling