Frederike de Goede en Jan-Willem Schuld in de binnentuin van de brasserie.
Frederike de Goede en Jan-Willem Schuld in de binnentuin van de brasserie. Foto: Bob Awick

'Arsenaal Restaurants; voor elk wat wils'

NAARDEN - "Wie kent Arsenaal Restaurants in Naarden-Vesting niet? Ik denk maar weinig mensen, maar wat wij graag zien is dat meer mensen weten hoe veelzijdig, groot en laagdrempelig wij eigenlijk zijn."

Aan het woord is het sympathieke duo Frederike de Goede en Jan-Willem Schuld van Arsenaal Restaurants. Om te beginnen vertellen ze graag dat hun multifunctionele horecabedrijf uit drie verschillende takken bestaat; het restaurant, de brasserie en de zaal genaamd Arsenaal Events. Het horecastel schakelt tussen deze drie bedrijven.

Jan-Willem Schuld is het gezicht in de zaak. Hij denkt al net zo groots als zijn sociale vaardigheden zijn: ongelimiteerd en altijd gastvrij. Hij zorgt ervoor dat ieder evenement uniek is en Frederike de Goede zorgt voor de puntjes op de i en al het kantoorwerk: een gouden combinatie die de afgelopen zeven jaar al de nodige vruchten heeft afgeworpen. "Het plaatje is nu echt zoals we het bij de overname van Paul Fagel in 2011 voor ogen hadden", aldus De Goede.

Het duo vindt het belangrijk dat iedereen weet dat Arsenaal Restaurants niet alleen voor mensen met een grote portemonnee is. "Wij bieden in het restaurant mooi en puur eten en hanteren een hele nette prijsstelling."
"Wat dacht je van een 3-gangenmaandmenu voor 32,50 euro? Dat is heerlijk genieten. In juni hebben we een ragout van krab, een rumpsteak en millefeuille (Franse tompouce) na."
"Mensen denken dat het hier heel luxe is, maar dat valt mee. Wij zijn juist heel toegankelijk en altijd open. Je kunt op ieder moment van de dag komen eten of binnenlopen voor een goed glas wijn. In het weekend zien we hier veel bakfietsen voor de deur staan. De kinderen krijgen poffertjes en mogen in de keuken een ijsje scheppen. Er heerst een hele ongedwongen sfeer en dat is wat veel mensen aanspreekt."
De brasserie heeft zoals gezegd een binnentuin. Het is werkelijk een oase van rust: de perfecte plek voor een lekker broodje of een zakenlunch. Hier komen ook veel mensen die aan het winkelen zijn in het Arsenaal. "Leuk om te weten is dat hier binnenkort nieuw meubilair zal komen waardoor het een modernere uitstraling krijgt."
"Op zaterdagavond bruist het hier vaak. We hebben dan bijvoorbeeld een trouwerij in de binnentuin, daarna eet het gezelschap in het restaurant en tot slot is er in de feestzaal een dansfeest met een dj. Maar ieder huwelijksfeest is uniek en er is veel mogelijk. Denk aan een barbecue, een entree met een bootje: alles kan. Wij hanteren hierbij maar één uitgangspunt: wij willen geen trouwfabriek zijn. We houden het dus op ongeveer 35 huwelijken per jaar die we allemaal persoonlijk begeleiden en waarbij heel flexibel geschoven kan worden tussen de ruimtes."

Het duo heeft veel oog voor de klant en de daarbij horende service. Maar daar blijft het niet bij. Ze willen juist verder kijken dan hun eigen zaak. Zo is Jan-Willem gastdocent op het ROC Hilversum. Daar begeleidt hij jongeren bij hun examens. Ook geeft hij als vinoloog gastlessen aan koks.
Heel blij is het stel met hun eigen chef-kok Raoul Badal, die ondanks dat hij pas 26 jaar al zes jaar in het restaurant kookt. Met veel succes, want Arsenaal Restaurants is met 17 man personeel een mooi, gezond bedrijf midden in Naarden-Vesting. "We zijn overigens nog steeds op zoek naar personeel in de bediening en de keuken," aldus het stel.