Afbeelding
Foto:

Igor Rooselaar

Je bent eigenaar van het bedrijf Five Minutes. Vertel daar eens meer over?
"Jaarlijks belanden er miljarden coffee-to-go-bekertjes in de prullenbak, een groot ecologisch probleem. Onder de naam Ecoffee Cup importeren wij daarom herbruikbare, bioafbreekbare bekers op basis van bamboevezels, voorzien van artistieke prints."

Je organiseert ook het Wereld Muziek Festival in Bussum?
"Het feest is op 23 september op het schoolplein van de voormalige Michiel de Ruijterschool, waar nu de Broedplaats zit. Bij het festival treden muzikanten uit alle windstreken op: een dj, een buikdanseres, een djembéband, een zangeres uit Wit-Rusland die Spaans zingt..."

Wat heb je met (wereld)muziek?
"Muziek verbindt. Ik zie mezelf als een wereldburger. Ik ben geboren in Brussel, heb vijf jaar gewerkt in Californië en ben later naar Amsterdam verhuisd. Als je samen van muziek geniet en samen danst, maakt het niet uit welke kleur je hebt en welke taal je spreekt."

Maak je zelf muziek?
"Nee, helaas niet. Muzieklessen op de lagere school in België houden in dat je drie jaar lang noten moet leren voor je eens een instrument mag aanraken. Zo demotiverend. Ik zou graag nog eens saxofoon of basgitaar willen leren spelen."

Wat weten mensen niet van je?
"Dat ik zestalig ben: ik spreek Engels, Spaans, Italiaans, Duits, Frans en natuurlijk Nederlands."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Dan ga ik op wereldreis met mijn Amerikaanse vrouw en onze 17-jarige zoon Uri. Ik zou een dubbeldekker laten ombouwen tot camper en we zouden alle vrienden die we over de hele wereld hebben gemaakt weer eens opzoeken."

En je slechtste?
"Ik zou beter voor mezelf op kunnen komen. Als iets me nu te veel stress geeft zeg ik daar niets van, maar dat moet ik dan wel altijd bekopen met een migraineaanval."