Bets verlaat de avondvierdaagse en kiest voor de jeu-de-boulesclub.
Bets verlaat de avondvierdaagse en kiest voor de jeu-de-boulesclub. Foto: Yvette de Vries

Voorzitter Bets Fokker geeft na 24 jaar het stokje over

NAARDEN/BUSSUM - Maandag gaat de 70ste editie van de Avondvierdaagse Naarden/Bussum van start. Niet alleen een mijlpaal voor de organisatie, maar ook voor scheidend voorzitter Bets Fokker. Na 24 jaar voorzitterschap geeft ze het stokje over.

Ze legt nog de laatste hand aan alle opstellingslijsten voor de vrijwilligers en dan zit haar werk er bijna op. Haar laatste jaar als voorzitter zal ze overigens niet zo snel vergeten. Doordat op het laatste moment, begin mei, nog naar een nieuwe startlocatie gezocht moest worden, was het flink hectisch. Volgens Fokker kregen ze de afspraken met de oude locatie niet rond en daarom werd besloten op stel en sprong een andere locatie te zoeken.

Mooi moment
Dat Fokker dit jaar stopt is niet helemaal toevallig. Ze wordt dit jaar zeventig en dat is een mooi moment, vindt ze zelf. Wat ook meespeelt is dat ze een aantal jaar geleden is verhuisd naar Huizen. Daar is ze lid en ook secretaris van de jeu-de-boulesclub. "Ik laat zo weer ruimte over voor andere mensen en kan zelf ook andere dingen gaan doen."

Glunderende snoetjes
Ze neemt dan wel afscheid, maar ze voelt zich wel verweven met het loopfestijn. Ze vertelt dat ze de glunderende snoetjes van de kinderen die meelopen zeker gaat missen. "Het is echt een traditie en ik zie altijd zo veel blije gezichten."

"Ik liep al met mijn kinderen en zij lopen nu met hun kinderen. En het voelt echt als een traktatie als mijn kleinkinderen hun medaille laten zien en zeggen: Kijk oma, dat heb ik verdiend."

Ze is er volgend jaar dus niet meer bij, maar laat alles wel met een gerust hart over aan de overige bestuursleden. "Dat we alles op het laatst nog zo goed voor elkaar hebben gekregen, geeft veel vertrouwen en zegt wat over het het bestuur en het team van zo'n 45 vrijwilligers. We hebben nu weer iets neergezet waarmee de avondvierdaagse jaren verder kan." Over de medewerking van de gemeente, politie en brandweer is Fokker ook vol lof. Nu nog hopen op goed weer volgende week, zodat de ruim 1500 deelnemers lekker kunnen wandelen.

Lopen over twee afstanden
De Avondvierdaagse Naarden/Bussum is dit jaar van 29 mei t/m 1 juni. Startlocatie is sportcentrum De Zandzee, Struikheiweg Bussum. Er wordt gelopen over 2 afstanden: 5 en 10 kilometer. Wie nog mee wil doen kan zich op maandag voorafgaand aan de start nog inschrijven.

'De organisatie staat goed en ik laat het met een gerust hart achter'