Specialist Maudy Morien voert de meting uit.
Specialist Maudy Morien voert de meting uit.

Larens oogcentrum pakt onbekende oogklacht aan

LAREN - Het Oogcentrum Midden-Nederland te Laren is een kennis- en expertisecentrum voor oogheelkundige metingen dat zich specialiseert op één van Nederlands meest voorkomende, maar nog redelijk onbekende oogklacht: Fixatie Disparatie.

Een ingewikkeld 'ogende' term die voor veel mensen zorgt voor allerlei klachten, waar men soms al jaren mee rondloopt zonder oplossing. Klachten zoals hoofdpijn, nekpijn, concentratieproblemen, branderige ogen en vermoeidheidsverschijnselen zijn voor veel mensen heel herkenbaar. De symptomen kunnen ook veel op die van dyslexie lijken. Want om goed te kunnen lezen, moet je goed kunnen zien. Wist u bijvoorbeeld dat één op de vier kinderen geen dyslexie, maar Fixatie Disparatie heeft? Het Oogcentrum Midden-Nederland geeft het antwoord en de oplossing voor deze aandoening.

Een onbewust slordig handschrift. Matig ruimtelijk inzicht. De letters zien dansen. slechte houding, onhandige motoriek, gevoelig voor zonlicht, matig afstanden kunnen inschatten, onzeker in het verkeer? Het Oogcentrum Midden-Nederland beschikt over de twee specialisten Patrick Ridder en Maudy Morien, die deze speciale oogmeting uitvoeren. Zo is er al binnen een uur zichtbaar of er sprake is van Fixatie Disparatie. De klachten kunnen worden opgelost door middel van een speciale prismabril en een eventuele daarbij horende visuele training.

Het Oogcentrum adviseert iedereen die zich in een van de genoemde klachten en symptomen herkent, te laten testen. Dit gebeurt met een oogmeting. Het is nu vrij aan iedereen om een formulier in te vullen voor een test.