Gezellige drukte.
Gezellige drukte. Foto's: Bob Awick

Genoten van de Wereldbarbecue

BUSSUM - Een dikke1250 bezoekers hebben zondag genoten van de Wereldbarbecue op de Groene Long. Maar liefst 23 cateraars hadden heerlijke hapjes bereid waar iedereen van kon smullen. De middag begon om 15.00 uur maar na twee dikke buien werd het later op de middag pas echt druk.

De mensen genoten in de zon van het eten van over de hele wereld en van het gezelschap. De organisatie had ook verbindende projecten opgezet zoals samen een gedicht schrijven. Hierbij hielp onder anderen de burgemeester mee.

Verbinden
Ook was er een fotoproject. Hiervoor werden gelijke groepen zoals moeders, kinderen onder de 12 en mannen met baarden met elkaar op de foto gezet. Zo werd op zoek gegaan naar wat elkaar verbindt, een belangrijk thema bij de Wereldbarbecue. Het evenement was dit jaar een stuk groter dan vorige keer. Ondanks het voetbal en Moederdag was het drukker dan ooit.
De organisatie kijkt dan ook terug op een hele geslaagde dag. "Het was een groot feest. Alle cateraars hadden extra eten meegenomen zodat er genoeg was voor iedereen. De kinderen konden zich vermaken op twee springkussens en hadden ook een geweldige middag."

Samen dichten voor Moederdag.
Exotische hapjes.
Lekker een drankje en bijkletsen.
Alles ziet er heerlijk uit.
Watermeloen was erg populair.
Vermaak voor kinderen.