Afbeelding
Foto:

Maud Arkesteijn

Voorzitter raad van advies Comenius Museum, geboren en getogen in Naarden

Je mocht afgelopen week het eerste exemplaar van het boek Naarden en Comenius uitreiken.
"Ja klopt, ik heb het eerste exemplaar overhandigd aan Hans van Oostveen, voorzitter van Stichting Comenius Museum. Daarnaast was er nog een exemplaar voor de burgemeester van Gooise Meren, en de ambassadeurs van Tsjechië en Slowakije."

Wat heb je zelf met Comenius?
"Tijdens mijn studie pedagogiek kwam ik in aanraking met Comenius. Zijn brede gedachtegoed over onder meer wereldburgerschap spreekt mij aan en hij is 'de man van de tolerantie'. In deze tijd is hij dus actueler dan ooit."

Je was 20 jaar lang politiek bij Naarden betrokken, wat heb je zoal gedaan?
"Ik heb in de raad gezeten en daarna was ik wethouder cultuur, sport, onderwijs en recreatie. Ik was privé,samen met een aantal anderen betrokken bij de oprichting van Hockeyclub Naarden en heb als wethouder de eerste kunstgrasvelden, samen met de hockeyclub, gerealiseerd."

Je werkt nog deels vanuit je eigen coachpraktijk, maar wat doe je in je vrije tijd?
"Ik ben erg betrokken bij natuurbeheer. Ik woon nu in Zutphen en ik heb een collectie oude piano's vanuit Amsterdam naar deze stad gehaald. Ze krijgen een plek in het muziekmuseum. En ik breng graag tijd door met mijn kleinkinderen."

Heb je nog een grote wens?
"Ja, ik heb een vriendin die heeft in Sri Lanka een instelling voor gehandicapte kinderen opgezet. Ze steunt en begeleidt hen zodat ze een toekomst hebben. Ik zou haar graag een keer bezoeken."

Met wie zou je nog eens een goed gesprek willen?
"Eigenlijk met veel mensen, maar vooral met mensen die bezig zijn met de toekomst en het behoud van onze planeet."

Tot slot, waar wil je op toosten?
"Op mijn man, kinderen en kleinkinderen. En dat er geen fusie meer komt. Grote steden, dat is niet de toekomst."