Alle gedecoreerden van Gooise Meren samen. Alleen Henny Vos-de Groot ontbreekt omdat ze haar lintje elders kreeg.
Alle gedecoreerden van Gooise Meren samen. Alleen Henny Vos-de Groot ontbreekt omdat ze haar lintje elders kreeg. Foto: Bob Awick

Gooise Meren tien bewoners met lintje rijker

GOOISE MEREN - Zeer verrast, maar bovenal erg trots waren ze: tien bewoners van Gooise Meren hebben afgelopen woensdag een koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen als dank voor hun jarenlange belangeloze werk.

Het gaat om Bussumers Louise de Vink-Bontje, André Hollegie, Rob Meuter, Lidi Perquin, Ben de Veth en Marijke Vooren en Naarders Carla Cahn-Swalef, René Pas, Henny Vos-de Groot en Truus Wolvenne. De Bussumers en Naarders kregen het ereteken opgespeld door burgemeester Han ter Heegde. Daarvoor werden ze, samen met veel bekenden, met een smoes naar de Grote Kerk van Naarden gelokt. Alleen Henny de Vos-de Groot kreeg haar lintje ergens anders: ze kreeg het opgespeld door burgemeester Fons Hertog van Huizen omdat ze veel voor deze gemeente doet.

Burgemeester Han ter Heegde sprak alle gedecoreerden toe. De burgemeester bedankte ze voor hun werk en noemde het werk van de groep van groot belang voor de gemeenschap.

Cahn-Swalef (78)
Carla Cahn-Swalef werd bedankt voor haar jarenlange werk voor de St. Jan Scholengemeenschap, SOS Hulptelefoon, Stichting Slachtofferhulp en de Volksuniversiteit Laren, Blaricum en Eemnes.

Louise de Vink-Bontje (59)
Louise de Vink-Bontje, of beter gezegd: Juf Louise, kreeg een lintje vanwege haar jarenlange werk voor peuterspeelzaal Kiekeboe.

André Hollegie (62)
André Hollegie werd bedankt voor al zijn werk voor Gymnastiek en Turnvereniging Keizer Otto. De laatste 20 jaar als voorzitter van de vereniging en daarvoor al jaren met enkele andere functies.

Van werk voor de peuterspeelzaal tot het Weegschaalmuseum

Rob Meuter (69)
Rob Meuter werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege z'n werk voor onder meer de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, Pro Senectute, de Rijksuniversiteit Groningen, het Ubbo Emmius Fonds, het Filmhuis Bussum en de Kerkenraad van de Remonstrantse Gemeente Naarden/Bussum.

René Pas (64)
René Pas doet al vele jaren veel voor het Weegschaalmuseum, de Vereniging Vestingstad Naarden en bedrijvenvereniging FIN.

Lidi Perquin (73)
Lidi Perquin kreeg een lintje als dank voor haar jarenlange belangeloze werk voor zwem- en polovereniging De Otters.

Ben de Veth (68)
Ben de Veth werd bedankt voor z'n jarenlange werk voor het Bussumse buurtcomité Generaal de la Reijlaan, de werkgroep Bussum natuurlijk anders, het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds.

Marijke Vooren (70)
Marijke Vooren kreeg een lintje als dank voor haar werk voor Roeivereniging Naarden, het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, de Schaapskooi aan de Tafelbergheide en het IVM.

Henny Vos-de Groot (72)
Henny Vos-de Groot kreeg haar lintje opgespeld door de burgemeester van Huizen. Ze kreeg een lintje vanwege haar werk voor woonzorgcentrum Voor Anker, de Gooise Sport- en Recreatiestichting, Vereniging Turnlust en Stichting Reanimatie Huizen.

Truus Wolvenne (71)
Truus Wolvenne kreeg haar lintje als dank voor haar vele werk voor handbalbond NHB, enkele Bussumse sportclubs, woonzorgcentrum Amaris en De Schakel.