Veel activiteiten voor kinderen.
Veel activiteiten voor kinderen. Foto's: Bob Awick

Koningsdag in Bussum: in de ochtend vooral een feestje voor kinderen

BUSSUM - In de ochtend was Koningsdag traditiegetrouw vooral een kinderfeest met de vrijmarkt en spelletjes. In de middag kwamen de volwassenen aan hun trekken met in het centrum diverse muziekpodia en een braderie met uiteenlopende koopwaar en eten en drinken.

"Het was heel druk, zeker na 14.00 uur kwam het goed op gang", aldus evenementencoördinator Ellen Hazenberg. Blijkbaar hadden veel volwassenen eerst voor de buis Koningsdag gevolgd en het droge weer afgewacht.

Run op vrijmarktkraampjes
Dat gold niet voor de kinderen die een plekje op de vrijmarkt in het centrum wilden bemachtigen.

Ze stonden al om 6.00 uur in de rij voor een kraampje voor op de vrijmarkt. Net als vorig jaar hadden de winkeliers 80 kramen geregeld. Hazenberg: "Om zes uur konden ze zich op het Julianaplein melden voor een nummertje voor een gedeelde marktkraam en twintig minuten later waren alle kramen vergeven."

Braderie en muziek
Na de vrijmarkt ging de pret voor de kinderen nog door op diverse plekken, zoals op de Mecklenburglaan bij het Witte Kerkje. In het centrum was het de beurt aan de braderie met kramen en muziekpodia. Die laatste stonden onder meer in de Havenstraat, de Kapelstraat en op het Wilhelminaplantsoen.

Vanaf 18.00 uur trokken veel mensen naar het podium bij café Raedthuys. Daar was livemuziek te horen van onder anderen Judith Peters en Danny Nicolai.

Ondernemertjes in de dop op het Brediusveldje.
Muziek op het Julianaplein.
Vrijmarkt in het centrum.