Afbeelding
Foto: Anthèl Reijnders

De Indiase pot masala van Shwathi

door Anthèl Reijnders

Na een schitterende bruiloft van drie dagen verliet Shwathi anderhalf jaar geleden India. Zij liet haar familie en vrienden achter en volgde haar grote liefde naar Nederland, waar haar man als expat werkt.
Een grote keus waar ze nog steeds helemaal achter staat. Door de taalbarrière is het lastig voor haar om werk te vinden in de IT-sector, waar ze voor gestudeerd heeft. Daarom heeft ze nu alle ruimte om zich te storten op haar passie voor koken. Inmiddels kookt Shwathi haar pot masala voor familiefeesten en verzorgt zij de catering bij evenementen, zoals op de Wereld BBQ.
Vorig jaar heeft ze samen met haar man heerlijke chicken tandoori verkocht. Het liep als een speer en binnen twee uur waren ze al uitverkocht. De winst die ze toen hebben gemaakt, hebben ze gedoneerd aan een kinderweeshuis in India. Een bewuste keuze. Shwathi heeft in India echte armoede gezien. Weeskinderen hebben daar geen tot weinig kansen en met de gift wilden ze de toekomst voor deze kinderen verbeteren en hen de mogelijkheid geven om te studeren. Ook dit jaar staat zij op de Wereld BBQ. Ze neemt nu wel meer eten mee, dat is zeker.

De Wereld BBQ is op 14 mei van 15.00 tot 19.00 uur op de Groene Long van Bussum. Het recept voor de pot masala met champignons vindt u op www.bussumsnieuws.nl.