Afbeelding
Foto:

Diana van Dromme

Klassiek zangdocente op De Nieuwe Muziekschool Bussum, zangeres, 43 jaar oud

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik geef klassieke zang in de muziekschool in Bussum en ook in Belgiƫ in Turnhout."

Wat zing het liefst?
"Heel uiteenlopend. Heel graag het romantische, brocante repertoire. Maar ook het Franse opera repertoire. Ik heb net een masterclass in Engeland gevolgd rondom The Engelish Art Song dat was geweldig."

Welke opera zing je het liefst?
"Dat vind ik heel lastig, ik vind er zoveel mooi. Bellini opera of Rossini opera. Verder houd ik van liederen van Mahler, Wagner, Brahms."

Hoe kom je zo muzikaal?
"Klassieke muziek is mij vanuit huis meegegeven. Vanaf mijn zevende ging ik al naar de muziekschool. Daar was ik zes van de zeven dagen. Muziek is my first love and it will be my last. Ik ben begonnen met viool en piano en heb de hele opleiding aan het stedelijk consevatorium doorlopen. Vanaf mijn dertiende volgde ik zangles."

Je komt uit Belgiƫ, is het hier anders lesgeven?
"Ik denk dat het verschil vooral zit in de mentaliteit. Nederlanders zijn meer open. Ook denk ik dat kritiek minder snel als negatief commentaar wordt opgevat. Men ervaart het als input om van te leren. Uiteindelijk zijn Nederlanders directer en ik denk dat ik dat zelf ook wel ben geworden."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Een vakantie. Of als je mij naar de opera in Wenen stuurt."

Wat zou je doen met honderd euro?
"Opzij zetten. Investeren in mijn zaak of verdere studie."

En met een miljoen?
"Eerst mijn huis afbetalen, zorg dat mijn kinderen het goed hebben, geld opzij zetten voor oude dag en dan bepaalde organisaties zal steunen."

Waar droom je van?
"Een solo te zingen in de Metropolian Opera of in Carnagie Hall."