In de vernieuwde winkel is meer mogelijk.
In de vernieuwde winkel is meer mogelijk. Foto: Bob Awick

'Eén pand biedt echt veel voordelen'

BUSSUM - Ze zitten helemaal prima op hun nieuwe stek. Begin februari verhuisde Dé Muziekwinkel van de gebroeders Schimmel naar de Dr. Schaepmanlaan 6. Op die locatie zit ook al jaren hun andere activiteit: De Gooische Muziekschool.

"Samen in een pand biedt veel voordelen", aldus Coen Schimmel. Aan winkeloppervlak hebben ze dan wel iets ingeboet, maar het grote voordeel is dat ze met hun klanten nu ook makkelijk even een kijkje kunnen nemen bij de muziekschool en de instrumenten die daar staan kunnen laten zien en uitproberen. Als je het zo stelt biedt de winkel eigenlijk veel meer mogelijk. Het assortiment is er in ieder geval niet kleiner op geworden. Schimmel: "We kunnen nu een veel breder aanbod van digitale piano's, toch de trend, laten zien." Trots zijn ze ook op hun net verworven premium dealerschap van Roland Piano's.
Zowel de startende muzikant als de semi-professional kan bij Schimmel terecht. Dat brede aanbod past, samen met hun muziekschool, in de filosofie van de beide broers: "We willen iedereen kunnen bedienen, van violist tot de ukelele speler. "Wist je dat dit instrument nu heel populair is", vertelt Coen nog snel.