De gebroeders Sier laten graag hun nieuwe, extra grote winkel zien.
De gebroeders Sier laten graag hun nieuwe, extra grote winkel zien. Foto: Bob Awick

Vishandel Sier opent donderdag de vernieuwde zaak

BUSSUM - Na ruim zeven weken verbouwen is het komende donderdag zover; dan heropent Vishandel Sier aan de Landstraat haar verbouwde zaak. Er is hard gewerkt om de naastgelegen, voormalige kaas en noten winkel, te betrekken bij het bestaande pand. Een lang gekoesterde droom komt uit: een grotere zaak waar alles fonkelnieuw is.

Natuurlijk blijft de leiding in handen van de Volendammer broers Cees en Henk Sier. Ruim 21 jaar geleden streken ze neer in Bussum. Dat kwam eigenlijk door de overbuurman; de groenteboer René Tol die ook uit Volendam komt. Vol trots maken ze nu al ruim twee decennia deel uit van het 'vers straatje'. Wel hadden de eigenaren van de goedlopende viswinkel al lange tijd de wens wat meer ruimte te hebben. Toen het naastgelegen pand vrij kwam kon die veel grotere winkel werkelijkheid worden.

'Buren bedankt'
De afgelopen tijd is er heel hard gewerkt om alles in orde te krijgen. In de tussentijd werd er gewoon vis verkocht. Niet uit de winkel, maar uit een tijdelijke kiosk aan de achterkant van de vishandel. "We konden niet al die tijd dicht en het werkte heel goed. Ik wil dan ook de kans aangrijpen de gemeente en omwonenden te bedanken voor hun medewerking."

Alles is nieuw
"Werkelijk alles is nieuw", vertellen de gebroeders Sier. Alles glimt en blinkt je dan ook tegemoet. Komende donderdag kunnen de klanten zelf het resultaat van de verbouwing ervaren. "Er komen dames in Volendammer klederdracht en iedereen kan van alles proeven. De zaak is versierd en we presenteren dan wat er allemaal nieuw is."

Dagverse vis
De Volendammers staan bekend om hun dagverse vis. 's Ochtends, als de meeste mensen nog slapen, staan de broers de verse vis uit te zoeken. "Zo hebben we altijd de beste kwaliteit in huis."

Echte kibbeling
De klanten komen dan ook maar wat graag voor echte kibbeling, gemaakt van kabeljauw. Maar ook de haring is populair. En daarnaast blijft natuurlijk de ruime keuze in visschotels voor feesten en partijen een echte topper.
Leuk aan de nieuwe zaak is dat de klanten straks ook heerlijk kunnen zitten. Niet krap, maar lekker ontspannen genieten van een visje. Er komt een eetbar bij het raam en een grote bank waar zeker 12 mensen kunnen plaatsnemen. Een broodje, een warm visje, alles kan je hier lekker opeten.

Extra assortiment
Gelijk met de extra ruimte wordt ook het assortiment flink uitgebreid. "Denk aan de kant-en-klaarmaaltijden zoals tagliatelle, bami en paella. Maar ook heerlijke salades en zelfgemaakte, verse soepen. Vooral vissoep, want tomatensoep dat kan je hier al aan de overkant halen."

De gebroeders Sier gaan vanaf nu ook hun eigen zalm roken. Ze hebben er zichtbaar zin in. "Heerlijke vers gerookte zalmmoot."

De uitbreiding en vernieuwing van de zaak is niet alleen een droom voor Cees en Henk, maar zeker ook voor Wessel Sier. Hij wordt de opvolger en zal binnen tien jaar de vishandel in Bussum overnemen. Regelmatig staan ze, zeker op zaterdag, met een stuk of acht mensen in de zaak. "Met de vernieuwende uitstraling en de ruimere winkel hopen wij iedereen nog beter van dienst te kunnen zijn."