DAB wil op een andere manier politiek bedrijven.
DAB wil op een andere manier politiek bedrijven. Foto: Bob Awick

Leden maken straks uit wat DAB in Blaricum gaat doen

BLARICUM - De website van de onlangs officieel ingeschreven politieke partij Democratisch Alternatief Blaricum - dabvoorjou.nl - is maandag online gegaan. De partij heeft grote ambities: 7 zetels bij de verkiezingen en 4.000 leden. De twee gezichten achter de partij zijn op dit moment Rob Bruintjes en Bart Muller. "Er zijn nog meer mensen die straks op de lijst zullen staan, maar daar komen we later mee", aldus Bruintjes.

"En voor alle duidelijkheid, wij zijn straks niet belangrijk. Dat zijn de leden. Zij kunnen via onze website laten weten wat zij belangrijk vinden en wat de prioriteiten zijn waar wij ons voor in gaan zetten", stelt Muller.

Energie
Bruintjes is de man met ervaring en Muller degene met de 'briljante' ideeën, aldus zijn partijgenoot. Samen barsten ze van de energie en willen ze op een vernieuwende manier met politiek bezig zijn. Van het grootste belang is volgens hen dat de stem van de inwoner weer gehoord wordt en dat deze weer bij de politiek betrokken raakt. "Heel veel mensen haken al af als ze de twee eerste zinnen van een voorstel hebben gelezen. Het is allemaal te ingewikkeld", zegt Bruintjes. "Daarom hebben wij op onze site voor vier duidelijke pictogrammen gekozen die de belangrijkste thema's voor ons aangeven", vult Muller aan.

"Het lidmaatschap kost minimaal 1 euro. Zo willen we laagdrempelig zijn en veel mensen aan ons binden", stelt Bruintjes. Opvallend daarbij is dat ook mensen buiten Blaricum lid kunnen worden. Muller: "We kunnen zo veel behalen door samen te werken. Onze ideeën stoppen niet bij de gemeentegrens. "