De kraanvogel.
De kraanvogel. Foto: Harry

Kraanvogel geland en gekiekt

Een primeur voor Harry op vogelgebied gebeurt niet vaak. Toch was het vorige week vrijdag raak. Harry kreeg een prachtige kraanvogel vol in beeld. In volle glorie staand.

De eigenlijke ontdekking staat op naam van Ton Holsing, ook een van de topvogelaars die best weleens genoemd mag worden. Het geschiedde aan de noordzijde van het Naarderdermeer in het wedlandje langs de Keverdijk. Via de telefoon was in no time de hele harde kern op de hoogte gebracht, want het komt hoogst zelden voor dat er kraanvogels zomaar neerstrijken. Wel een paar weken geleden toen er nota bene een stuk of zes op het graslandje vóór Stadzigt werden gespot. Terrein van Natuurmonumenten.

Jammer genoeg heeft toen niemand de moeite genomen om de vogelaars te attenderen op deze unieke gebeurtenis en kwam de melding uiteindelijk terecht bij een regionale krant. Maar de echte 'live' waarneming ging dus aan de neus van de trouwe spotters voorbij. Hoe anders dus met deze Grus grus, zoals de vogel in het net heet.

Een aantal gelukkigen was net op tijd om de vogel inderdaad te zien, maar dan wel vliegend en cirkelend. Ook ikzelf heb de grote mazzel gehad het dier boven de Naardermeer ter hoogte van De Machine goed en langdurig in beeld te krijgen.