Het verleggen van het knooppunt Muiderberg.
Het verleggen van het knooppunt Muiderberg. Foto: Rijkswaterstaat

Afsluiting knooppunt Muiderberg zorgt voor verkeerschaos

MUIDERBERG - Lange omrijroutes, hardnekkige opstoppingen en gevaarlijke situaties: het was afgelopen zaterdag chaos op de weg door de werkzaamheden aan de snelweg tussen Diemen en knooppunt Muiderberg.

De A1 was in de richting 't Gooi afgesloten; op de A1, de A9 en de N236 stond het verkeer zaterdag al snel muurvast. Er was dan wel opgeroepen om deze wegen te mijden, maar daar werd door velen geen gehoor aan gegeven. Het was op momenten zo druk op de N236 dat sommigen maar besloten te gaan lopen omdat dat nou eenmaal sneller was. Op de A1 en de A9 leidde de frustratie tot levensgevaarlijke situaties: automobilisten reden achteruit over de vluchtstrook of voegden onverwachts uit om de file te vermijden.

Zondag verliep een stuk beter. Het was druk, maar niet chaotisch meer. Maandagochtend was knooppunt Muiderberg weer in beide richtingen open. De afsluiting maakt deel uit van de ingrijpende reconstructie van het knooppunt: viaducten worden bijgebouwd en andere gesloopt. Het is de komende tijd nog niet voorbij met extra drukte op de weg vanwege werkzaamheden. Nog tot aan de zomer wordt er elk weekend wel gewerkt rond knooppunt Muiderberg. Met ook af en toe opnieuw een (gedeeltelijke) afsluiting in het weekeinde.