Wie komt eten bij Dickens kan voor een jaar deze Opel Karl winnen.
Wie komt eten bij Dickens kan voor een jaar deze Opel Karl winnen. Foto: Bob Awick

Dickens viert 5-jarig bestaan met jaar gratis autorijden

HUIZEN - Eetgelegenheid Dickens aan de Havenstraat 315 in het Nautisch Kwartier in Huizen viert het 5-jarig bestaan met een grootse actie. Tien weken lang krijgen gasten bij elke tien euro besteding een lot. Hoofdprijs is een jaar lang gratis rijden in een Opel Karl.

Eigenaar Rob Bot herinnert zich de start van het restaurant nog goed. "Dat was een uitdaging, want het was hier nog zandhappen in een soort van woestijn, omdat alles verbouwd werd in de haven. Nu we vijf jaar verder zijn, is het prachtig hoe alles er nu bij staat."

Oud kruideniershuis
Het restaurant is gebouwd in de sfeer van een oud kruideniershuis uit de 19e eeuw. Door het gebruikte hout en de inrichting straalt het een sfeer uit van ouderwetse gezelligheid. Dickens dankt volgens Bot zijn succes aan het team dat de laatste drie jaar aan de slag is in het restaurant. "Het staat als een huis. Ik neem maar even Iens als voorbeeld, als dat mag. Hier staan inmiddels ruim 300 recensies op en we krijgen gemiddeld een 8." Uitgangspunt van Dickens is dat kinderen ook een leuke tijd kunnen hebben in het restaurant. Niet door een speelhoek te maken, maar door ze vertier aan tafel te bieden. "Ze kunnen beschikken over een tablet en daar bijvoorbeeld educatieve spelletjes mee spelen. Oliver Twist en zijn bende spelen daar een belangrijke rol in." Voor de kinderen en volwassenen is er een uitgebreid menu aan pannenkoeken en daarnaast is er volop keuze aan andere gerechten. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen bij de pannenkoeken florijnen. Daarmee kunnen ze in de winkel een cadeautje kopen. "Doel is dat de kinderen met een blij gevoel weer naar huis gaan en graag bij ons terugkomen", aldus Bot. Het restaurant heeft een groot terras, waar het met mooi weer goed toeven is. "We hebben nu ook al weer een tijdje een speeltuin aan de overkant van het restaurant aangelegd. Als de ouders op het terras zitten, kunnen de kinderen daar lekker ravotten."

Hoofdprijs
Nu de eerste vijf jaar erop zitten, viert Dickens dat groots. Hoofdprijs is dus een jaar lang rijden in een Opel Karl. "Alles is daarbij betaald: benzine, verzekering, wegenbelasting. Dat doen we samen met Opel Fred Janssen. Daarnaast is er elke week een lunch met bottertocht te winnen. De botterwerf ligt hier immers om de hoek. We hebben een gelimiteerd aantal loten van 25.000 stuks. De actie loopt tien weken en op 4 juni, eerste pinksterdag, maken we de prijswinnaar bekend. De loten geven daarna tot en met 31 december recht op 5% korting. De algemene voorwaarden en dergelijke moeten mensen maar lezen op onze website Dickens.nl." Ook is er elke week een speciaal jubileumgerecht. "Dat kost 10 euro en dat levert mensen meteen een lot op, zolang de voorraad strekt."