Roosters voor buiten spelen
en maximaal 60 bso-plekken

BUSSUM - Een pleinrooster met buitenspeeltijden, geen voorschoolse opvang en een maximum voor de naschoolse opvang. De gemeente wil deze maatregelen bespreken om ervoor te zorgen dat de Emmaschool daadwerkelijk kan verhuizen naar de Graaf Florislaan.

De maatregelen moeten genomen worden om tegemoet te komen aan de bezwaren van buurtbewoners. Enkele omwonenden vrezen geluidsoverlast van spelende kinderen. Bij een woning aan de Floralaan wordt een geluidsscherm geplaatst.
Er komt zoals gezegd onder meer een pleinrooster zodat de buitenspeeltijden van de school worden beperkt, alsook het aantal leerlingen dat gelijktijdig buiten mag spelen. De naschoolse opvang mag tot half zeven 's avonds maximaal 60 kinderen huisvesten, waarvan er maar 30 tegelijkertijd buiten mogen spelen.

De aangewezen partij voor de opvang is de SKBNM. Voor hen is de BSO (buitenschoolse opvang) de hoofdactiviteit. Directeur Ruth de Waal: "De voorschoolse opvang is een prettige service voor een aantal ouders. Jammer dat het niet kan."
Wat haar betreft is het geen belemmering dat slechts een gedeelte van de kinderen tegelijkertijd naar buiten kan. "Wij bieden een breed aanbod aan activiteiten aan. Een deel van de activiteiten vindt binnen plaats, een deel buiten. De ervaring leert dat kinderen zich verdelen over de activiteiten binnen en buiten. Voor het vrije spel geldt hetzelfde. Er is spelmateriaal binnen en spelmateriaal buiten. Tijdens de vakanties is een deel van de kinderen niet aanwezig. Wij gaan dan ook veel met ze op stap, bijvoorbeeld naar een museum of het bos. Voor ons is 60 kindplaatsen prima, zeker als we hiermee de omwonenden tegemoetkomen."

Raad
De gemeenteraad praat volgende week woensdag inhoudelijk over het bestemmingsplan en de voorgestelde maatregelen.