In 2014 stond Candy Dulfer ook al in Spant! tijdens het Goois Jazz Festival.
In 2014 stond Candy Dulfer ook al in Spant! tijdens het Goois Jazz Festival. Foto: Bob Awick

Grote namen op Goois Jazz Festival

BUSSUM - Wederom grote namen op het Goois Jazz Festival. Dit jaar staan zaterdag onder meer Candy Dulfer, Peter Beets, en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw op het hoofdpodium.

Het spits wordt echter afgebeten door de jonge toptalenten van de Junior Jazz Unlimited Big Band. Zij zijn niet de enigen van de jongere generatie jazzmuzikanten. Ook Ian Cleaver, Sergio Abdoelraham en Antisia Machneva maken hun opwachting. Deze jonge artiesten vielen vorig jaar allemaal in de prijzen bij het Prinses Christina Jazz Concours. Maar ook kan het publiek zich verheugen op optredens van meer door de wol geverfde namen als het Acoustic Quartet, Izaline Calister en Cool Dawn. Slechts een greep uit de 125 artiesten die, verdeeld over de vier podia, hun opwachting maken tijdens deze 34ste editie van het Goois Jazz Festival.

Goede doel
De organisatie is wederom in handen van Kiwanis Club Naarden. Elk jaar selecteren zij een goed doel waar de volledige opbrengst van het Jazz evenement naartoe gaat. Dit jaar wijken ze echter af van die regel. Net als vorig jaar is ook nu het Friendship Sports Centre als hoofddoel uit de bus gekomen. Vorig jaar ontvingen zij een cheque van 25.000 euro. Het sportcentrum in Amsterdam-Noord is speciaal ingericht voor jonge kinderen met een beperking. Hier kunnen zij in een omgeving op maat sporten met leeftijdgenootjes. De blije gezichten van de jonge sporters waren voldoende om ook dit jaar de opbrengst aan het sportcentrum te doneren. "Als je in het sportcentrum bent, dan ben je al verkocht. Je ziet dat de kinderen die hier kunnen sporten er helemaal bij horen", vertelt Rick van der Eijk namens Kiwanis Club Naarden enthousiast. Wie zin in heeft een avondje veelzijdige en swingende jazz met een keur aan artiesten kan nog proberen een kaartje te bemachtigen. Behalve mooie muziek krijgen de bezoekers er ook een goed gevoel voor terug. Ze steunen namelijk het goede doel. Kaarten zijn te verkrijgen via www.gooisjazzfestival.nl en www.spant.org.