Heel veel kinderen deden mee aan de actie.
Heel veel kinderen deden mee aan de actie. Foto: Bob Awick

Wandelen voor Water levert 30.000 euro op

BUSSUM - Zeker 300 kinderen van de Gooilandschool, de Hoeksteen, de Julianaschool aan de Kalfflaan en de St. Vitusschool hebben vorige week 30.000 euro opgehaald met Wandelen voor Water. Al het geld is bedoeld om mensen in Afrika te helpen aan schoon drinkwater.

De groep wandelde een lange tocht van ongeveer anderhalf uur met een rugzak op hun rug gevuld met zes liter water. Dat gebeurde om te ervaren hoe kinderen uit ontwikkelingslanden elke dag leven als ze water moeten halen voor hun familie.
De wandeltocht was een sponsorloop: ouders, buren en andere bekenden sponsorden de jonge deelnemers teneinde geld op te halen.

De opbrengst van de scholen, aangevuld met de opbrengst van de sponsorloop georganiseerd door de Katholieke Montessorischool, bedroeg in totaal 20.000 euro. Daarbovenop komt nog een extra schenking van 50% van het opgehaalde bedrag die de Stichting Wilde Ganzen heeft toegezegd.

Watertappunten
De opbrengst wordt ingezet om watertappunten te realiseren in de dorpen Nyamirango en Ruhuranda in het Rubavu-district in Noordwest-Rwanda.

De organisatie van de Wandelen voor Water-actie is in handen van Rotary Bussum. Jack Overgaauw, de coördinator van Rotary Bussum: "Ik vind het een fantastisch resultaat en ben erg blij dat er zo veel kinderen zich hebben laten sponsoren en zes kilometer hebben gelopen met zes liter water op de rug. Het afstorten van het water in een tank van de brandweer maakte het feest niet alleen voor de kinderen, maar ook voor ons compleet."