Koffiemelk of kokosnoot? Dan weet iris het wel.
Koffiemelk of kokosnoot? Dan weet iris het wel. Foto: Bastiaan Miché

'Goois rebels meisje' Iris wil naar Expeditie Robinson

BUSSUM - Stem jij Iris Esman Expeditie Robinson in? De Bussumse heeft zich aangemeld als kandidaat voor het bekende televisieprogramma.

Voor het eerst sinds 2009 doen in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson weer onbekende Nederlanders mee. In totaal mogen vier 'onbekenden' hun opwachting maken, naast de gebruikelijke groep celebs. Op de site kunnen potentiële burgerdeelnemers een profiel aanmaken en vervolgens stemmen verzamelen.
Tijdens een castingdag begin april worden uit 100 burgerdeelnemers (50 die de meeste stemmen kregen en eenzelfde aantal dat door de productie wordt geselecteerd) vier kandidaten gekozen. Welke BN'ers meedoen wordt later bekendgemaakt.

Iris droomt er al jaren van om mee te doen aan het survivalprogramma op een prachtig eiland. "Vorig jaar ben ik alleen op vakantie geweest in Thailand en heb ik diverse eilanden bezocht. Ik weet dus hoe dat is." Iris omschrijft zichzelf als een sportieve, Gooise rebel met een winnaarsmentaliteit. Ze fitnesst veel en spreekt graag af met vrienden. "Ik denk dat ik op het eiland vooral het gezellige type ben. Ik wil iedereen aan het lachen maken."

In het dagelijks leven werkt de 22-jarige Iris bij Heerlijk Waar aan de Huizerweg. Dit doet ze in afwachting van haar nieuwe studie die komende september van start gaat. "Ik ga culturele antropologie en ontwikkelingssociologie aan de VU in Amsterdam studeren. Ik woon nu nog bij mijn ouders, dus het is het perfecte moment om te gaan."
Iris wil heel graag meedoen. Stemmen op haar kan via expeditierobinson.nl.