Het lange wachten is straks verleden tijd.
Het lange wachten is straks verleden tijd.

'Burgerparticipatie is mosterd na de maaltijd'

NAARDEN - De buurtbewoners die rondom de spoorwegovergang aan de Comeniuslaan wonen voelen zich nog steeds niet gehoord, laat staan serieus genomen door de gemeente Gooise Meren. Dat bleek vorige week toen Marieke Le Noble namens bewonersgroep Comeniuslaan een presentatie gaf over de gevolgen van de herinrichting van de overweg.

door Jessica de Jong

De hele presentatie, die goed in elkaar zat, kwam eigenlijk maanden te laat. Het besluit om de spoorbomen open te houden voor auto's is namelijk al genomen.

Le Noble: "De situatie wordt straks onveiliger. Waarom kiest de gemeente voor deze optie? Wij begrijpen hier niets van. De gemeente heeft veel steken laten vallen en het lijkt wel of niemand zich bewust is van de consequenties. Het wordt pijnlijk duidelijk dat men niet goed heeft opgelet. Er is met verkeerde cijfers gerekend, buren zijn niet betrokken geweest en antwoorden krijgen we niet."

Tegen het advies
Le Noble begrijpt niet dat de gemeente heeft gekozen voor de variant waarbij de overweg voor auto's toegankelijk blijft. "Dat is geheel tegen het advies van ProRail in en tegen de wens van de buurt." Het betekent dat de overweg straks spoorbomen krijgt die niet helemaal dicht zijn. De auto's moeten er namelijk wel uit kunnen rijden als er iets gebeurt. Maar dat betekent ook dat mensen die hun trein willen halen of scholieren die op tijd in de klas willen zitten nog even snel tussen de bomen door kunnen schieten.
Uit de presentatie van Marieke Le Noble bleek dat de overweg drukker en onveiliger gaat worden. Ze schetste bovendien het beeld van een gemeente die haar besluitvorming heeft gebaseerd op basis van verkeerde cijfers. Ook zou de gemeente landelijke kaders en richtlijnen naast zich neergelegd hebben.

Le Noble kan er vooral niet over uit dat de buren niet betrokken zijn bij de ingrijpende plannen. "Onbegrijpelijk, want er gaat nogal wat veranderen. Zo neemt het aantal auto's van 200 per etmaal toe met een factor 12 tot 2400 stuks." Nieuw is dat de bellen gaan rinkelen: een half uur per uur. Een puntje waar de buren niet blij mee zijn.
Overigens zullen er ook veel mensen zijn die wel achter de nieuwe plannen staan. Het lange wachten voor de spoorbomen zal straks immers verleden tijd zijn.

Overweg wel veilig
De gemeente zegt dat de nieuwe overweg wel veilig blijft. "Er is niets zo veilig als een overweg die bijna nooit open is en dan ook nog dubbele bomen heeft en wordt bediend vanuit Amersfoort. Maar dat wil niet zeggen dat overwegen met halve bomen onveilig zijn. Integendeel. Dat kan prima met halve bomen en een goede weginrichting. De mogelijke onveiligheid zit hem in het weggedrag van weggebruikers die toch nog even voorlangs willen glippen. De weg aanpassen voor dubbele bomen gaat ons te ver. Dat heeft consequenties voor de totale verkeersafwikkeling. Wij willen er nu niet één overweg uitlichten."
Vanuit Gooise Meren is er wel begrip voor de gepikeerde omwonenden. "Het is nu superrustig en overzichtelijk en dat willen ze zo houden. Ik weet dat er ook bewoners zijn die er anders over denken en juist de overweg voor autoverkeer open willen houden."

Het is alweer het zoveelste akkefietje tussen buren en gemeente. Het wil maar niet zo vlotten met de burgerparticipatie. In dit geval bleek eerder al dat ook de raadsleden niet mee mochten praten. Dat voorval met wethouder Marleen Sanderse berustte op een ongelukkige formulering en zij ging daarvoor door het stof.
Toch is het bijna onbegrijpelijk dat het college, dat de mond zo vol heeft van burgerparticipatie, de omwonenden nu pas de gelegenheid geeft om van zich te laten horen. Want ook al gaat ProRail over de inrichting, even de omwonenden op de hoogte brengen lijkt een kleine moeite.

'Onveiligheid zit in het weggedrag van weggebruikers'

Wel meepraten
De woordvoerder vertelt waarom er geen burgerparticipatie is geweest: "Het wegregime is onveranderd gelaten en dat hebben we ProRail laten weten. Het college achtte het geen goede zaak er nu één weggedeelte uit te lichten, omdat dit consequenties heeft voor de overige verkeersafwikkeling in Bussum en Naarden." De gemeente heeft overigens wel bijeenkomsten met omwonenden gepland zodat ze kunnen meepraten over de inrichting van de wegvakken die naar de overwegen leiden.