Carnavalsvereniging de Erwtenschieters lieten dinsdag als 'stunt' weten Heidezicht te willen beheren.
Carnavalsvereniging de Erwtenschieters lieten dinsdag als 'stunt' weten Heidezicht te willen beheren. Foto: Bastiaan Miché

Heidezicht failliet, nieuwe uitbaters staan al in de rij

BUSSUM - Paviljoen Heidezicht is failliet. Zowel het restaurant als de speeltuin is, tot grote teleurstelling van velen, al een week gesloten. De gemeente betreurt als eigenaar van het pand en de grond de gang van zaken en hoopt dat er snel een nieuwe uitbater wordt gevonden. Inmiddels hebben zich de eerste enthousiastelingen al gemeld.

Waardoor Paviljoen Heidezicht in de problemen is gekomen is niet bekend. De uitbater, die Heidezicht gebruikte als werkplek voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, is vooralsnog onbereikbaar voor commentaar.
Wat wel duidelijk was voor het publiek was dat er werd getornd aan de formule. De ingevoerde selfservice bleek niet op veel steun te kunnen rekenen. Ook de prijzen en het aanbod van wellicht een te luxe assortiment voor een speeltuin deden de wenkbrauwen fronsen. Afgelopen april kwam Heidezicht nog met het idee om langer open te blijven, namelijk tot 22.00 uur. Dat idee kon niet op veel steun uit de buurt rekenen en werd in augustus teruggetrokken vanwege een 'reorganisatie'.

Heidezicht is al vijf jaar lang een succesvolle ontmoetingsplek aan de rand van de heide. Uit de honderden reacties die via onze website binnenkomen blijkt dat iedereen het heel jammer vindt. "Hoe kan het? Het was altijd zo druk? Waar moeten we nu heen?" Heidezicht was de ideale uitvalsbasis voor mensen die met de hond wandelen, voor sportieve clubjes, voor buurtkinderen en ouders met kinderen uit de wijde omgeving.

Wat er nu verder gaat gebeuren met de speeltuin en het straks lege pand is nog onbekend. De gemeente laat weten dat er zich al heel wat gegadigden hebben gemeld. Wethouder Jan Franx zegt dat ze er met het college over gesproken hebben en een strategie aan het bepalen zijn. "Er lopen nu nog zaken met de curator, maar we willen dat Heidezicht zo snel mogelijk weer open gaat. Ik roep dan ook iedereen op om zich te melden die de exploitatie op zich wil nemen. We staan open voor verhuur en verkoop."