Bussumse supermarkten wellicht bevoorraad op zondag

BUSSUM - Grote kans dat binnenkort ook de Bussumse supermarkten op zondag bevoorraad mogen worden. In de rest van de gemeente mag het al. Voordat de gemeente een definitief besluit neemt gaat zij in gesprek met bewoners van de Koekoeklaan.

Eind 2014 werd er door omwonenden van de Koekoeklaan nog hevig geprotesteerd tegen de zondagopening van de supermarkt aan de Koekoeklaan.

De toenmalige gemeente Bussum gaf toen uiteindelijk wel toestemming voor de zondagopening, maar voor bevoorrading op die dag werd destijds geen toestemming gegeven, juist om te voorkomen dat buurtbewoners van de supermarkt op zondag overlast zouden ervaren van aan- en afrijdende vrachtwagens.

Nu komt het dan wellicht toch zover. De gemeente gaat nu wel eerst in gesprek met de bewoners van de Koekoeklaan voordat de regels aangepast worden. "Dat moet leiden tot afspraken over de bevoorrading waarmee zowel de bewoners als de supermarkt uit de voeten kunnen", zo laat een woordvoerder weten. Jack van den Eeckhout, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren Koekoeklaan denkt niet dat ze de bevoorrading op zondag kunnen tegenhouden. Hij was destijds ook betrokken bij de actiegroep waarmee hij 60 handtekeningen ophaalde als protest tegen de opening op zondag. "De belangen van de supermarkt zullen zwaarder wegen dan die van de omwonenden", laat hij in een korte reactie weten.

Volgens hem kun je wel actie voeren, maar heeft het niet zo veel zin. De zondag was twee jaar geleden nog de enige dag dat het een beetje rustig was in de buurt. "Het wordt steeds drukker, ook op zondag. De extra bevoorrading op zondag zal zeker voor de mensen in de flat boven de supermarkt veel overlast geven."

In 2014 werd al geprotesteerd tegen
de zondagopening